Conferință internațională la ULBS

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu găzduiește conferința internațională finală „Învățare prin Joc și Explorare”, care face parte din proiectul pilot de formare continuă a cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar.

Evenimentul va avea loc în data de 16 martie, în Aula Magna a Facultății de Medicină, și este o ocazie de dezbatere, bilanț în ceea ce privește utilitatea strategiei didactice propuse, plus valoarea adusă procesului de învățământ și planurilor de diseminare viitoare a rezultatelor proiectului-pilot.

Proiectul-pilot s-a bucurat de aportul academic al Universităţi „Alice Salomon” din Berlin şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, de experiența de peste 20 de ani în industria jucăriilor și a jocurilor educative a companiilor partenere BELEDUC Lernspielware GmbH Germania şi Happy Arts & Crafts SRL Romania – ambele membre ale grupului internaţional de firme Hape Toys.

„Cadrele didactice care au participat la acest proiect au avut ocazia de a descoperi o viziune inovatoare asupra procesului de învățare și a instrumentelor ce îi stau la dispoziție și a pus bazele unei adevărate viitoare comunități, în care schimbul de experiență, comunicarea eficientă și reflecția asupra experimentelor trăite împreună să reprezinte un capital extraordinar pus în slujba procesului instructive-educativ, a părinților și a elevilor”, a declarat Eleonora Scarlet Ritter, manager proiect pilot.

Intențiile promotorilor de a continua demersul prin organizarea de sesiuni de formare unui număr cât mai mare de cadre didactice se bucură de sprijinul partenerilor din proiect, în special al Inspectoratului Şcolar Județean Sibiu și al Casei Corpului Didactic Sibiu. Împreună cu acestea, se dorește dezvoltarea la nivel județean și regional, precum și pregătirea pentru nivelul național, a ceea ce se poate numi „premisa unei noi paradigme educaționale”, potrivit reprezentanților ULBS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*