Conferință națională a profesioniștilor din domeniul asistenței sociale, la Agnita

Care este legătura dintre asistența socială și dezvoltarea durabilă? Invitați din toată țara vor afla răspunsul, la jumătatea acestei săptămâni, când Agnita va găzdui conferința națională „Asistența socială, știință și artă în contextul dezvoltării durabile”.

Organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială a Județului Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Științe Socio-Umane, a Universității „Lucian Blaga” și Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) Agnita, evenimentul se va desfășura joi, 8 iunie, începând cu ora 10.00, și are ca scop dezvoltarea capacității profesionale a celor care activează în domeniul asistenței sociale. Manifestarea va constitui, totodată, și un moment de reflecție și analiză, o acțiune de promovare a acestei profesii, dar și de facilitare a întâlnirii asistenților  sociali cu alți specialiști care activează în domeniu.

Echipa Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială a Județului Sibiu

La eveniment vor participa reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, personalități remarcabile din județul Sibiu și din țară, politicieni și, nu în ultimul rând, jurnaliști implicați în diferite campanii sociale.

„Nu există dezvoltare durabilă fără asistență socială”

Înscriindu-se în rândul activităţilor de formare profesională continuă, evenimentul este creditat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) și se bucură de prezența președintelui acestui for, Doru Buzducea, și a celor doi vicepreședinți, Cristian Roșu și Ionuț Durnescu. „Conducerea CNASR și-a propus să ridice Sibiul în picioare pentru asistența socială. Ne bucurăm că județul Sibiu este receptiv și implicat în promovarea și valorizarea profesiei de asistent social. De aici, din Sibiu, din inima țării, dorim să transmitem un mesaj și un îndemn edificator pentru oficialități și, în mod special, pentru comunitatea locală a asistenților sociali: nu există dezvoltare durabilă fără asistență socială”, a precizat Doru Buzducea.

Doru Buzducea este profesor universitar, decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, conducător de doctorat în sociologie, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, autor de cărți, studii și cercetări de specialitate, redactor-șef al Revistei de Asistență Socială și președinte al Asociației Școlilor de Asistență Socială. „Ne bucurăm că cetatea legendară este receptivă și implicată în promovarea și valorizarea profesiei de asistent social. Mulțumim doamnei Valeria Guliman – președinta filialei locale a CNASR, pentru întreaga organizare, precum și doamnelor Loredana Botea, Georgeta Sorina Corman, Viorica Bobic, Lavinia Iagăr și Doris Lupu – jurnalist”, a declarat Buzducea, pentru Mesagerul de Sibiu.

An de an

Valeria Guliman, președintele CNASR, Structura Teritorială a Județului Sibiu, a precizat că, începând cu anul  2007, pentru comunitatea profesională a asistenților sociali sibieni, organizarea evenimentelor de formare profesională continuă  a devenit o tradiție, reunind an de an un număr mare de profesioniști din domeniul asistenței sociale. „Evenimentele desfășurate cu asemenea ocazii au îmbrăcat forme diferite: dezbateri, lansare de carte, emisiuni și interviuri, publicări de articole, simpozion național și, nu în ultimul rând, târguri. Anul acesta,  ne-am gândit însă la o formă de organizare mai aparte, îmbinând utilul cu plăcutul, știința cu tradiția, reunind specialiști și beneficiari, deopotrivă. Ne-a surprins în mod plăcut impactul mare al evenimentului, urmând să fie prezenți la Agnita un număr considerabil de participanți; asistenți sociali, medici, psihologi, cadre didactice, politicieni, preoți, jurnaliști, atât din județul Sibiu, cât și din țară”, a subliniat Guliman.

Trei generații își dau întâlnire

Gazda evenimentului va fi Centrul de Îngrijire și Asistență din Agnita (str. Mihai Viteazu, nr. 16 – 18), din subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Manifestarea se va încheia cu o seară tradițional-românească ‒ șezătoarea „La bunici, acasă“, prilejuind astfel întâlnirea a trei generații: studenți, adulți (specialiști) și vârstnici (beneficiari ai CIA Agnita).

Sponsori ai evenimentului sunt: S.C. Konsta Splendid S.R.L., Bobic și Corman – Societate Civilă Profesională de Asistență Socială, Looks Studio –  video/foto profesional, S.C. Zeny Style S.R.L., S.C. Nixon S.R.L. –  restaurant Grădina de Vară Agnita.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*