Conferință prestigioasă de cercetare în sociologie, la ULBS

Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Lucian Blaga organizează în perioada 17-19 octombrie 2019, Conferința Anuală a Cercetării de Sociologie și Asistență Socială.

Conferința, aflată la cea de-a XVIII-a ediție, este unul dintre cele mai respectate și cunoscute evenimente academice de profil din țară.

Facultatea de Stiinte Socio-Umane a Universitatii Lucian Blaga Sibiu

Facultatea de Stiinte Socio-Umane a Universitatii Lucian Blaga Sibiu

Conferința Anuală a Cercetării de Sociologie și Asistență Socială își propune în fiecare an să ofere un forum de dezbatere academică specialiștilor din toate domeniile științelor sociale (sociologi, specialiști în asistența socială, antropologi, specialiști în științele comunicării, politologi etc.), atât din țară, cât și din străinătate, abordând teme de extremă actualitate precum: etnicitate și migrație; stratificare socială și inegalitate; identitate națională și europeană; populism; rețele sociale și socializare; internet și media digitale; familie și stiluri de viață; sănătate și boală; noi direcții metodologice în studiul fenomenelor sociale; tinerii și socializarea; discriminare și integrare socială; abordări de gen în studiul inegalității sociale; grupuri vulnerabile și politici sociale; educație și acces la educație; sociologie economică și antreprenoriat; sociologie rurală; asistența socială a vârstnicilor; mediul organizațional și adaptarea la piața muncii; comportament politic și electoral; partide politice și clivaje sociale; mișcări sociale.

Experiența edițiilor anterioare a consacrat această manifestare științifică în spațiul științelor sociale din România. Astăzi este unul dintre cele mai respectate și cunoscute evenimente academice de sociologie și asistență socială din țară.

Conferința încurajează participarea tinerilor cercetători, aflați la început de carieră (cercetători postdoctorali, doctoranzi, masteranzi).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*