Congres naţional la Sibiu

Cel de-al 41-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice se va desfăşura în Sibiu, la sfârșitul lunii mai.

A mai rămas aproximativ o lună până la cel de al 41-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cu participare internațională, care va avea loc la Sibiu, în perioada 20-23 mai. „Dinamism, cercetare, studii, știință, educație, implicare – acestea sunt cuvintele cheie sub care se va desfășura în acest an cel de-al 41-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Reputaţi medici diabetologi din România, cât și din străinătate vor susţine timp de patru zile sesiuni științifice şi workshop-uri de dezbatere a principalelor teme legate de diabet şi complicaţiile sale“, anunță organizatorii.

Speakeri internaţionali

motaScopul manifestării ştiinţifice este de a face cunoscute şi de a identifica, printr-un efort comun, cele mai bune metode de prevenţie, educaţie, tratament şi control în diabet. „Prin organizarea acestei manifestări ştiinţifice, urmărim să dezbatem cu medicii implicați în tratamentul diabetului cele mai noi informaţii despre prevenţia, educaţia şi tratamentul acestei afecţiuni, dar şi despre cercetarea ştiinţifică în domeniu, cu obiectivul principal de a crește calitatea și durata vieții persoanelor cu diabet zaharat. Și la ediția din acest an vom avea alături de noi speakeri de seamă naționali, dar și personalități de renume ale diabetologiei internaționale, lucru care ne aduce în același timp un privilegiu, dar și o responsabilitate. Ca și element nou în cadrul ediției din acest an vom avea, de exemplu, o sesiune comună româno-sârbă, unde vom discuta despre obezitate, chirurgie bariatrică, dar și despre bolile cardio-metabolice, dar și alte sesiuni interdisciplinare cu alte specialități conexe diabetului”, a declarat prof. dr. Maria Moța (foto), președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Sesiuni de comunicare şi workshop-uri

Ediția din acest an a congresului de diabet aduce: peste 20 de sesiuni științifice, peste 20 de speakeri internaționali, peste 65 de speakeri naționali, sesiuni interdisciplinare cu alte specialități conexe diabetului. Congresele organizate sub egida Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au contribuit semnificativ la susținerea educației medicale continue a medicilor din această specialitate, fiind locul de dezbatere a ultimelor noutăţi medicale din domeniu şi punctul de întâlnire a celor mai importante personalităţi din diabetul românesc, dar şi a reputaţilor specialişti din diabetologia internaţională. Structura congresului din 2015 va cuprinde sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, sesiuni interdisciplinare, mini-cursuri, sesiuni ale medicilor rezidenţi, workshop-uri şi postere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*