Congres Ortodontic Internațional la Sibiu

Congresul Ortodontic Internațional, aflat la cea de-a șaptea ediție, este găzduit de Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în perioada 19-21 mai. În cadrul evenimentului vor avea loc sesiuni de dezbatere privind retenția și efectele factorilor iatrogeni în cadrul tratamentului ortodontic.

Congres ortodontic internationalVor fi prezenți atât cercetători din țară, cât și din străinătate: Mexic (Roberto Justus, diplomat al Consiliului American de Ortodonție), Mexic, Anglia,  Italia, Germania, Ungaria, Republica Moldova și România, care vor discuta despre problematica tratamentului ortodontic, principiile de tratament în abordarea precoce, prevenirea deteriorării parodontale și despre alte teme de actualitate din domeniul ortodonției. „Scopul acestei reuniuni este de a oferi un forum pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor științifice și a ideilor inovatoare în ceea ce privește tema tratamentului ortodontic. Se vor discuta probleme foarte importante din acest domeniu precum: cazurile mai puțin norocoase privind incidența bolilor iatrogene și mijloacele pentru păstrarea celor mai bune rezultate de dispută”, precizează prof. dr. Victor Boboc, președintele congresului.

Premii pentru poster

Conferința este organizată de Asociația Română pentru Excelență în Ortodonție în colaborare cu Colegiul Medicilor Dentiști din Sibiu și Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Va fi premiată cea mai bună prezentare orală și cea mai bună prezentare poster (pentru tineri cercetători cu vârsta sub 35 de ani). Toți participanţii înregistrați vor primii diplome de participare și 24 de puncte EMC (Educație Medicală Continuă), iar pe toată durata Congresului va avea loc o expoziție a marilor producători de materiale ortodontice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*