Consilierii județeni de la PSD acuză PNL și FDGR că acordă după bunul plac stimulentele salariale la Spitalul Județean

Majoritatea din Consiliul Judeţean a acordat preferenţial stimulente financiare anumitor persoane cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, uitând de restul personalului din spitale, susțin consilierii social-democrați.

Pavel Bichicean și Cătălin Stanciu

În  cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Judeţean Sibiu, proiectul de hotărâre cu numărul 3 prevedea “acordarea de stimulente financiare lunare personalului încadrat pe funcţiile de director de îngrijiri, director administrativ şi director financiar-contabil din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”.

La acest proiect, consilierii judeţeni ai PSD au propus în cadrul celor două comisii, respectiv Comisia de Buget-Finanţe, Strategii, Dezvoltare Economică şi Cooperare cu Mediul de Afaceri şi Comisia pentru Asistenţă Socială şi Sănătate şi Relaţia cu ONG-urile, un amendament referitor la adoptarea unui regulament de stabilire a criteriilor de atribuire a stimulentelor financiare lunare, în care să fie inclus tot personalul care ar trebui să beneficieze în mod normal de prevederile art. 199, pct 2 din Legea 95/2006, actualizată, lege pe care a invocat-o şi aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean atunci când a propus acest proiect.

Conform reprezentantului SCJU Sibiu prezent la şedinţă, sunt “încă aproximativ 120 de persoane în această situaţie şi dacă o să deschidem cutia Pandorei cu aceste stimulente care nu pot fi acordate întregului personal, o să avem o mare problemă în viitor”. Tot acesta a precizat faptul că a fost adoptat deja de către Comitetul Director al spitalului un regulament propriu pentru acordarea stimulentelor, dar numai pentru cele trei persoane menţionate în proiectul de hotărâre, potrivit unui comunicat de presă al PSD Sibiu.

“În cadrul SCJU Sibiu, reprezentanţii PNL, atât prin declaraţii, cât şi prin fapte, consideră că doar cei cu funcţii de conducere merită măriri salariale, iar cei mulţi, care şi muncesc, trebuie lăsaţi deoparte. Şi nu întâmplător managerul SCJU, membru marcant al PNL, i-a jignit pe aceştia din urmă, numindu-i «cutia Pandorei»”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD.

Celor trei directori care urmează să beneficieze de aceste stimulente li se va mări salariul la nivelul sumei de 10.000 de lei lunar, conform sursei citate.

“Din punct de vedere juridic, ar putea exista un conflict de interese în adoptarea regulamentului propriu propus de Comitetul Director din care fac parte şi doi dintre directorii vizaţi de acordarea stimulentelor. Conform site-ului spitalului, Comitetul Director al SCJU Sibiu este alcătuit din manager, directorul financiar-contabil, directorul medical interimar şi directorul de îngrijiri”, a declarat Pavel Bichicean, consilier judeţean PSD.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat