Consiliul Județean a declarat război plasticului

În premieră națională, Consiliul Județean Sibiu a votat, ieri, pentru interzicerea obiectelor de plastic de unică folosință la evenimentele și acțiunile de protocol.

Încă din 1974, în data de 5 iunie, se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului. „Mai mult decât o sărbătoare, Ziua Internațională a Mediului este o zi de reflecție despre viitorul planetei, despre ceea ce lăsăm cu adevărat moștenire generațiilor viitoare. Sub motto-ul «Refuză ce nu refolosești», Consiliul Județean Sibiu organizează un eveniment dedicat soluțiilor pentru combaterea plasticului de unică folosință, soluții ce ne vor ajuta să punem în practică noua legislație europeană care interzice aceste produse începând cu 2020“, se arată într-un comunicat al instituției.

Primii din țară

Potrivifalui Daniela Cîmpean, Consiliul Județean Sibiu este prima autoritate județeană din țară care adoptă o hotărâre prin care se angajează ca la acțiunile de protocol și evenimentele pe care le organizează Consiliul și instituțiile publice din subordinea sa să se achiziționeze veselă, tacâmuri și recipiente din materiale reciclabile.

Agenda evenimentului

În cadrul evenimentului organizat în sala de consiliu, miercuri, 5 iunie, începând cu ora 11, se vor prezenta atât impactul nociv asupra planetei, cât și soluțiile constând în prevenirea generării deșeurilor din plastic, înlocuind în primul rând plasticul de unică folosință, dar și prin reciclare și reutilizare. Producători de vase reutilizabile sau reciclabile își vor prezenta produsele la acest eveniment.

La ora 11, Cîmpean va prezenta noua hotărâre adoptată ieri de aleși. De la ora 11.14, președintele asociației Animal Life Sibiu, Andreea Roseti, va vorbi despre impactul plasticului asupra faunei și a oamenilor. Directorul ADI ECO Sibiu, Claudia Iordănescu, va prezenta în continuare importanța reciclării plasticului, pentru ca, de la ora 11.45, „colaboratori din societatea civilă și HORECA“ să-și prezinte soluțiile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*