Consiliul Județean încurajează consumul de fructe și legume în școli

În perioada 15 mai – 9 iunie, 29 de şcoli din judeţul Sibiu au răspuns provocării de a desfășura activităţi educative pentru încurajarea elevilor din clasele 0-VIII să consume fructe şi legume. Aceste acţiuni vin în completarea Programului de distribuţie a merelor în şcoli, derulat prin Consiliul Judeţean Sibiu.

Peste 330.000 kg de mere românești au ajuns pe parcursul anului la cei 42.000 de elevi în școlile din județ și o dată cu ele multe vitamine, având în vedere că un măr echivalează cu 1,5 g vitamina C.

Consiliul Județean Sibiu a alocat pentru aceste măsuri adiacente suma de 124.000 lei, din care s-au achiziționat fructe şi legume, precum şi produse de grădinărit pentru școli: pomi fructiferi, jardiniere, unelte agricole pentru activități care să aducă elevii cât mai aproape de fructe și legume. Astfel, copiii din școlile participante au învățat să cultive pomi fructiferi și legume în curtea școlii, au participat la concursuri tematice, scenete,  degustări de fructe şi legume – toate cu scopul de a promova alimentația sănătoasă. Cadrele didactice și părinţii deopotrivă şi-au folosit imaginația pentru a face cât mai atractive zilele tematice dedicate consumului de fructe şi legume.

„Copiii noștri mănâncă ceea ce îi învățăm noi să mănânce. De aceea este important să promovăm cât mai mult hrana sănătoasă, consumul regulat de fructe și legume, mai ales proaspete. Astfel ne asigurăm că adulții de mâine vor fi mai sănătoși și mai aproape de natură si sprijinim în același timp producția locală de fructe si legume proaspete. În județul Sibiu, care se mândrește cu titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, cultivăm în mod deosebit aprecierea pentru hrana sănătoasă. Dacă anul trecut au fost doar 7 școli care au organizat activități pentru încurajarea consumului de fructe în rândul elevilor, anul acesta numărul lor a crescut la 29. Mulțumesc tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul acestei acțiuni”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Școlile care au participat la acest program au fost atât din Sibiu – Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Şcoala Gimnazială nr. 8, Şcoala Gimnazială nr. 21, Școala Gimnazială nr. 2, Şcoala Gimnazială nr. 6, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Regele Ferdinand”, Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale”, Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Liceul de Artă, Şcoala Gimnazială nr. 25 – cât și din Mediaș, Cîrţa, Avrig, Vurpăr, Micăsasa, Cisnădie, Marpod, Rîu Sadului, Agnita, Mîrșa, Valea Viilor, Ocna Sibiului, Rășinari, Sadu, Chirpăr, Șelimbăr.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*