Consiliul Județean și Primăria Sibiu se asociază pentru construcția noului spital

Consilierii județeni vor vota, joi, aprobarea asocierii între județul Sibiu și municipiul Sibiu pentru realizarea obiectivului „Spitalul Clinic Județean de Urgență Integrat – adulți și copii”.

Macheta viitorului spital județean, propusă de Ministerul Sănătății

Proiectul de hotărâre este inițiat de președintele Daniela Cîmpean.

Potrivit contractului de asociere, județul Sibiu va asigura terenul necesar edificării construcției cu destinația de Spital Clinic Județean de Urgență Integrat – adulți și copii, respectiv terenul în suprafață totală de 194.750 de metri pătrați.

Ambele părți vor căuta posibilitatea realizării obiectivului prin: contractarea unui împrumut comun; punerea la dispoziție de fonduri din bugetul propriu al fiecărei părți contractante în limita posibilităților; accesarea de fonduri europene: accesarea de fonduri guvernamentale de cofinanțare.

După finalizarea obiectivului, se va proceda la înregistrarea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate astfel:

  • în proprietatea județului Sibiu, corpul/corpurile de clădire ce vor fi ocupate de locurile din actualul Spital Clinic Județean;
  • în proprietatea municipiului Sibiu, corpul/corpurile de clădire ce vor fi ocupate de locurile din actualul Spital Municipal de Copii.

Ulterior, se vor efectua demersurile necesare pentru reorganizarea unității spitalicești, ca spital integrat pentru adulți și copii în administrarea județului Sibiu. Corpul sau corpurile proprietate a municipiului Sibiu vor fi transferate în administrarea noului Spitalul Clinic Județean de Urgență integrat.

„Având în vedere faptul că acest obiectiv medical se adresează atât cetățenilor județului Sibiu, cât și cetățenilor din municipiul Sibiu, și care va funcționa în interesul și pentru pacienți, considerăm necesară și oportună implicarea și crearea cadrului instituțional pentru realizarea acestui obiectiv”, se arată în expunerea de motive semnată de președintele Daniela Cîmpean.

Printr-o hotărâre din 2016, Guvernul a transmis în domeniul public al județului Sibiu cele patru terenuri pe care urmează să fie edificat noul spital. Totuși, obligația noului proprietar este să demareze lucrările de construire în termen de cinci ani de la data preluării, altfel va pierde terenul.

Ședința Consiliului Județean va avea loc joi, 22 februarie, începând cu ora 15. Este de așteptat ca, după votul consilierilor județeni, și aleșii locali să adopte un proiect de hotărâre pentru aprobarea asocierii.


Mihai COLIBABA

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat