Consiliul Judeţean Sibiu a finanţat broşura „De ce trebuie să fiu atent la căpuşe”, care va fi distribuită elevilor din clasele I-IV

Cu puţin timp înainte de intrarea în vacanţă, copiii din clasele primare din întreg judeţul Sibiu vor primi o broşură din care vor afla totul despre căpuşe, mai ales modul cum să se protejeze împotriva lor.

„De ce trebuie să fiu atent la căpuşe” este titlul broşurii editată cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu prin Biblioteca Judeţeană ASTRA. Într-o primă fază, au fost tipărite un număr de 13.000 de exemplare în limba română şi alte 2.000 de exemplare bilingve (româno-germane), costul total fiind de 11.250 de lei.

Idee editării acestei broşuri a venit în cadrul unei audienţe acordate de către consilierul judeţean Ilse Philippi, preşedinta Comisiei pentru asistenţă socială şi sănătate din cadrul Consiliului Judeţean. După ce conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi-a dat acordul pentru finanţarea broşurii, broşura a fost tradusă după un material conceput de Organizaţiei Pacienţilor cu Borrelioză (Boala Lyme) şi Encefalită de Căpuşă din Germania. Traducerea şi adaptarea au fost făcute de către dr. Georgeta Marga, de la Direcţia de Sănătate Publică, şi de către Ilse Philippi.

Am considerat binevenită iniţiativa doamnei consilier Ilse Philippi de a fi editat un material informativ despre căpuşe pe înţelesul copiilor şi am aprobat finanţarea broşurii din bugetul Consiliului Judeţean Sibiu. Campania de informarea asupra acestui subiect este necesară, cu atât mai mult cu cât urmează perioada vacanţei şi multe familii îşi vor petrece timpul liber în mijlocul naturii”, a subliniat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat