Consiliul Județean Sibiu a publicat proiectul de buget pe anul 2021

Proiectul bugetului local al județului Sibiu se află în consultare publică. Sibienii pot trimite propuneri și sugestii până în 31 martie. Bugetul va fi supus aprobării consilierilor județeni în 8 aprilie.

Ieri, Consiliul Județean Sibiu a afișat la sediul instituției și pe site proiectul bugetului local al județului Sibiu pe anul 2021, la rubrica Transparență decizională.

Acesta se va afla în dezbatere publică timp de 15 zile, iar toți cei interesați să transmită propuneri și sugestii o pot face până în data de 31 martie 2021, la adresa de email: judet@cjsibiu.ro.

Conform estimărilor, bugetul total al județului Sibiu pe anul 2021 se ridică la suma de 509.130.440 lei (din care 33.078.850 lei reprezintă excedentul anilor anteriori).  Pentru secțiunea funcționare s-au alocat 222.600.450 lei (43,72%) iar pentru secțiunea dezvoltare suma de 286.529.990 lei (56,28 %).

Menționăm că în transparență decizională se află și Proiectul bugetului instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2021, Consiliul Județean Sibiu având în subordine zece instituții care se finanțează din venituri proprii și din subvenții (cele cinci instituții de cultură: CNM Astra, Biblioteca Județeană ASTRA, Centrul Județean ”Cindrelul – Junii”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”, Filarmonica de Stat Sibiu; cele trei spitale – Județean, de Psihiatrie și de Pneumoftiziologie; Serviciul Public Sala Transilvania și Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu).

Totodată, cetățenii pot consulta și proiectul bugetului fondurilor externe nerambursabile al judeţului Sibiu pe anul 2021.

Proiectul de buget va fi supus aprobării în cadrul unei ședințe extraordinare de consiliu județean, programată pentru data de 8 aprilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*