Consiliul Județean lansează un site de prezentare a producătorilor sibieni

Consiliul Județean Sibiu susține consumul produselor locale ale județul Sibiu și lansează site-ul gusturisibiene.ro, o platformă care aduce laolaltă toți producători locali, pentru a facilita accesul cumpărătorilor în mediul online, dar și de a promova produsele sibiene.

Structura platformei este adaptată județului Sibiu și a celor cinci microregiuni Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Secașelor, Mărginimea Sibiului, în mijlocul cărora se află microregiunea Sibiului. Astfel încât vizitatorii platformei Gusturi Sibiene își vor putea selecta în funcție de preferințe, atât zona, cât și ce fel de produse își doresc să achiziționeze.

Proiectul a integrat în cadrul platformei atât producători ce se regăsesc de 7 ani în Piața Volantă Transilvania, cât și și producători cu rețete certificate sau producători certificați ecologic.

Deși platforma nu este un magazin online, Gusturi Sibiene conține toate detaliile producătorului, de la datele de contact, până la date cu privire la produsele pe care le comercializează, făcând astfel facil accesul cumpărătorilor la consumul de produse locale.

„Platforma Gusturi Sibiene a fost gândită inițial ca un gastro map, în care să fie localizați pe harta județului toți producătorii din județul nostru, cu scopul de a promova produsele locale, autentice și sănătoase. Azi, lansarea acestei platforme este însoțită și de un îndemn pe care îl adresez tuturor: haideți să susținem producătorii și să cumpărăm local. Produsele proaspete comercializate de aceștia sunt binevenite în cămările noastre și în această perioadă grea pe care o traversăm, dar și când lucrurile se vor liniști,  spune președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Platforma Gusturi Sibiene este rezultatul proiectului european EUREGA Interreg Europe, proiect accesat de Consiliul Județean Sibiu și creat pentru a accelera, a spori și a asigura recunoașterea și includerea produselor alimentare și gastronomiei în strategii și politici de la nivel regional, național și, eventual, european, referitoare la patrimoniul cultural, dezvoltarea economică, turism, ocuparea forței de muncă și educația, ca parte a unui efort de dezvoltare integrat, bazat pe oferta locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*