Constantin Chiriac, președintele FITS: România nu are proiecte semnificative culturale în interior

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), actorul Constantin Chiriac, a arătat că a fost nevoie de foarte multă muncă pentru realizarea, în cadrul festivalului, a Sezonului România – Franţa, „într-o ţară bulversată, care, din păcate, nu are proiecte semnificative culturale în interior”.

„Nu vă imaginaţi ce muncă a fost pentru acest Sezon (…), ce mult înseamnă să construieşti într-o ţară bulversată, care, din păcate, nu are proiecte semnificative culturale în interior. Scena 9, o scenă dedicată artiştilor. Şi faptul că în festival dăm un premiu pentru artiştii tineri, importanţi din România este un semn de sănătate”, a afirmat Constantin Chiriac, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Constantin Chiriac / foto: TNRS, Rareș Helici

Sezonul francez din cadrul FITS înseamnă spectacole de teatru, expoziţii şi concerte. „Faptul că putem să aducem la Sibiu 28 de companii cu 76 de spectacole – imaginaţi-vă în clipa asta, în România nu există un festival atât de mare, care să aibă 76 de spectacole, iar Sezonul România – Franţa în cadrul festivalului are această bogăţie extraordinară. (…) Este o şansă extraordinară nu numai pentru Sibiu, pentru România de a avea acest dialog extraordinar”, a mai spus Chiriac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*