Continental dublează locurile în sistem dual pentru elevii care vor să înveţe o meserie

O companie germană din industria de componente auto din Sibiu a anunţat că va dubla numărul de locuri pentru elevii de clasa a 8-a care vor să urmeze din acest an învăţământul dual şi să înveţe o meserie.

„Noi am început anul trecut investiţia masivă în această şcoală duală cu o clasă. Am iniţiat 25 de locuri anul trecut, am avut 70 de aplicaţii pentru 35 de locuri. Este adevărat după o campanie foarte intensă în toate şcolile din judeţul Sibiu. Anul acesta, încurajaţi de succesul de anul trecut, am solicitat şi am obţinut aprobarea pentru două clase, 50 de elevi, jumătate specializarea Electromecanică, jumătate, Electronică, tot la Liceul Independenţa”, a declarat miercuri Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la compania Continental din Sibiu.

În prezent există o clasă cu 33 de elevi la Colegiul Tehnic ‘Independenţa’ din Sibiu. Aceştia beneficiază fiecare de o bursă lunară de 500 de lei, transport gratuit, cazare gratuită pentru cei care dorm la internat şi un laborator dotat cu 20.000 de euro de compania germană. Primii trei elevi cu rezultatele cele mai bune vor primi şi un premiu la finalul anului.

Tot mai mulţi copii sunt atraşi de noile meserii dezvoltate de producătorii din industria auto din România şi îşi dau seama că au nevoie de mai multe cunoştinţe decât părinţii lor.

„Cred că lucrurile se schimbă încet-încet, tocmai că în meseriile pe care noi le arătăm lor, deja nu mai seamănă cu ceea ce exista. În momentul în care un elev de clasa a 8-a vede că a veni într-o fabrică în halat alb, cum e la fabrica Continental, dar şi la altele, înseamnă să lucrezi, să faci puţină programare, înseamnă să lucrezi pe maşini automate, atunci lucrurile încep să se schimbe. (…) Sunt foarte multe vizite ale elevilor în cadrul fabricii, să vadă ce înseamnă astăzi o fabrică, ce înseamnă un tehnician de electronică şi că această meserie nu mai seamănă cu ceea ce era acum 30-40 de ani”, a arătat Lăcrămioara Dărăban.

Potrivit sursei citate, numărul angajaţilor va creşte cu o mie în următorii ani la fabrica din Sibiu, unde se construieşte în prezent un nou modul de producţie şi un nou centru de cercetare. În prezent, în companie lucrează 4.500 de angajaţi.

În fabrica de la Sibiu se produc piese pentru aproape toate mărcile auto din Europa.

În Piaţa Mare are loc Târgul Ofertelor Educaţionale – pentru Învăţământ Profesional şi Dual la care participă colegiile din judeţ şi companiile care sprijină aceste tipuri de învăţământ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*