Continental investește 180.000 de euro la ULBS

Continental, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, va investi 180.000 de euro la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în următorii trei ani.

pr_2016_03_09_Sibiu_partner_univ_jpg_2Banii vor fi folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținterea de competiții studențești și evenimente, precum și a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Cei doi parteneri au agreat să colaboreze în vederea creșterii numărului de studenți de la Inginerie, la specializările relevante pentru industria automotive. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii. Continental și ULBS au inițiat un parteneriat public-privat și se vor adresa cu acest demers Ministerului Educației.

Astfel, compania și universitatea sibiană au elaborat un nou contract de colaborare care a fost semnat, miercuri, la Rectorat. Au participat, printre alții, primarul interimar Astrid Fodor, rectorul Ioan Bondrea și dr. Sami Krimi, manager general al locației Continental Sibiu.

Sub auspicii bune

„Pentru noi este foarte important să contribuim la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. Astfel, să investim în universități și licee este una dintre prioritățile noastre. ULBS a fost întotdeauna un partener de încredere, deschis ideilor venite din partea industriei. Acum este timpul să îmbunătățim colaborarea”, a menționat Krimi. La rândul său, Astrid Fodor a declarat că acest parteneriat este binevenit, mai ales că firma Continental este cea mai prestigioasă companie din Sibiu. „Am susținut întotdeauna nevoia de corelare și de conectare a universităților la mediul economic real. Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei și universității, dar și întregii comunități”, este de părere Ioan Bondrea.

Continental și ULBS au dezvoltat un parteneriat local de succes încă din 2003, odată cu venirea companiei în Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*