Continental Sibiu a semnat un contract de colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Continental Sibiu și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au semnat, joi, la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, un parteneriat educațional. Continental Sibiu va oferi studenților stagii de practică atât în zona de producție, cât și în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei. „Colaborarea vizează și derularea în comun a unor proiecte și activități de cercetare, precum și dezvoltarea de programe doctorale pe teme de cercetare doctorală în domeniile Inginerie Industrială, Inginerie și Management, Inginerie Mecanică, Calculatoare și Tehnologia Informației. Nu în ultimul rând, Continental va asigura stagii de pregătire cadrelor didactice și internshipuri“, a explicat prof. dr. ing. Vasile Țopa, rector al Universității Tehnice din Cluj Napoca.

SONY DSC

Semnarea contractului de colaborare cu UTCN face parte din acțiunile de consolidare a relațiilor cu mediul academic, în scopul pregătirii forței de muncă, dar și al dezvoltării zonei de cercetare. “Continental este lider tehnologic în automotive, iar colaborarea cu instituțiile de învățământ este un pas în plus făcut în această direcție. Angajații noștri dezvoltă soluții software pentru industria auto. Prin parteneriatul cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, dorim să oferim studenților posibilitatea de a intra în contact cu cele mai noi tehnologii din domeniu, dar și să dezvoltăm împreună proiecte de succes în zona de cercetare”, a declarat dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.

SONY DSC

Continental Sibiu are, de asemenea, un parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Parteneriatul a fost reinnoit anul acesta și presupune o investiție de 180.000 de euro din partea companiei, în perioada 2016-2018. Banii sunt folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținterea de competiții studențești și evenimente, precum și a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul Continental a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări. În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2015, aproximativ 16. 500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

Continental Sibiu a investit 279 de milioane de euro din 2004 până în prezent și are 3.500 de angajați. La Sibiu sunt produse anual în jur de 30 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*