Continuă decolmatarea râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu, începe erbicidarea împotriva vegetației crescute în zonele pietonale pavate

Firma contractată de Primăria Sibiu pentru decolmatarea râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu își continuă activitatea, în funcție de condițiile meteo.

Acțiunea presupune îndepărtarea crengilor și a deșeurilor adunate pe cursurile acestor ape, care împiedică curgea acestora și creează un aspect neplăcut zonei.

Până în prezent s-au efectuat lucrări pe întreaga lungime a pârâului Trinkbach, de la Grădina Zoologică până pe strada Solidarității din cartierul Lazaret, pe râul Cibin, pe tronsonul dintre podul Peco de pe șoseaua Alba Iulia și strada Rusciorului, canalul de pe Câmpșor a fost curățat pe toată lungimea, pârâul Rosbach a fost curățat pe porțiunea dintre strada Sălciilor și viaductul Gara Mică, iar pârâul Valea Rece, de la str. Ceaikovski/Salcâmilor până la viaductul de autostradă de pe str. Podului.

În următoarea perioadă se va interveni pe pârâul Rosbach, porțiunea cuprinsă între viaductul Gara Mică și vărsarea în râul Cibin, pârâul Valea Săpunului și râul Cibin, pe două tronsoane: de la intersecția străzilor Rusciorului/Viitorului până în zona fabricii Scandia, respectiv de la pod Lidl (Șoseaua Alba Iulia) până în Turnișor (zona Câmpșor).

„Precizăm că, din cauza ploii, crengile și alte deșeuri îndepărtate din cursurile de ape nu vor putea fi transportate imediat din zonă, ci vor fi depozitate lângă mal, deoarece nu este posibil accesul cu utilajele, pământul fiind umed. Aceste deșeuri vor fi îndepărtate imediat ce încetează ploile”, arată Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Din această săptămână încep lucrările de erbicidare pentru a înlătura vegetația crescută în zonele pietonale cu piatră cubică sau pavaj. Contractul pentru aceste servicii a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie, iar prima comandă de lucrări a fost emisă deja pentru zona centrală, o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați. Lucrările vor începe imediat ce permit condițiile meteo, acestea neputând fi realizate în condiții de ploaie.

Până în luna septembrie, termenul de valabilitate a contractului, se va interveni în repetate rânduri pentru a înlătura vegetația din aceste zone.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*