Controale la angajatorii care au avut accidente de muncă

Inspectorii de muncă sibieni au verificat, în perioada iunie – noiembrie, modul în care unităţile care au înregistrat accidente de muncă realizează măsurile stabilite.

În cadrul acestei acţiuni, inspectorii de muncă au efectuat 95 de controale la angajatori din judeţul Sibiu la care îşi desfăşoară activitatea 35.174 lucrători. S-au verificat 935 de măsuri dispuse în procesele verbale de cercetare a accidentelor de muncă, constatându-se că 12 măsuri dintre acestea nu au fost realizate. Principalele măsuri nerealizate se referă la necomunicarea și nerealizarea măsurilor din procesul verbal de cercetare a evenimentelor, lipsa registrului unic de evidență a accidentelor de muncă, neprezentarea dovezilor care să susțină revizuirea planului de prevenire și protecție și a evaluării riscurilor în urma producerii accidentelor de munca, neprelucrarea în cadrul instruirii periodice a procesului verbal de cercetare în vederea evitării producerii unor evenimente similare. Pentru aceste deficiențe s-au aplicat patru amenzi contravenționale în valoare de 10.000 de lei și opt avertismente.

Cu ocazia acestor acţiuni de control, au fost constatate şi o serie de alte abateri de la prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru care s-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale de tip avertisment.

„În urma efectuării controalelor, inspectorii de munca au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate, iar angajatorii au confirmat în scris Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu realizarea acestora”, a declarat Remus Furtună, inspector șef adjunct al ITM Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*