Copiii din Poplaca, felicitați de ministrul Mediului și comisarul general al Gărzii de Mediu

Elevii din comuna Poplaca sunt primii din ţară care au primit, astăzi, 15 laptopuri din partea Gărzii Naționale de Mediu, ca urmare a unui concurs derulat de GNM și „Let’s Do it România” în cadrul căruia vor fi donate în total 500 de calculatoare.

La evenimentul de astăzi a participat ministrul Mediului, vicepremierul Daniel Constantin, și Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Național de Mediu. Trif a precizat că 500 de laptopuri folosite de Garda de Mediu vor fi donate în cadrul campaniei numite ‘Let’s be ECO’ elevilor din mediul rural. „Sunt 500 de laptopuri, acesta este primul ajutor. Sunt laptopuri folosite. Noi, anul trecut, ne-am reîmprospătat toată flota de aparate electronice, prin accesarea fondurilor europene. Era păcat să le casăm, pentru că sunt funcţionale”, a arătat Trif.

Copiii beneficiază de aceste laptopuri în urma unui concurs naţional. Campania ‘Let’s be ECO’ a fost posibilă cu ajutorul celor de la „Let’s Do it România”.

„Astăzi sunt la Sibiu, împreună cu Garda de Mediu și Let’s Do It Romania. Împreună dotăm laboratorul școlii din Poplaca cu laptopuri, în cadrul unei acțiuni de reutilizare responsabilă a resurselor. Cei mici ne-au mulțumit cu un zâmbet pe care îmi doresc să îl revăd pentru că, în total, peste 280 de birouri și 600 de laptopuri care au aparținut Gărzii de Mediu vor dota laboratoare școlare din peste 33 de școli din întreaga țară”, a declarat vicepremierul Daniel Constantin.

Festivitatea de astăzi a avut loc în clădirea Grădiniței „Frații Grimm” din municipiul Sibiu, adaptată la schimbările climatice și îmbunătățită din punct de vedere energetic printr-un proiect finanțat prin granturi SEE, ca model de bună practică prin adaptarea constructivă și energetică a unei clădiri în contextul schimbărilor climatice. Pentru a se informa cu privire la proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, ministrul Constantin a efectuat astăzi o vizită și la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu.

Daniel Constantin a declarat azi, la Sibiu, că vrea să doteze începând din acest an cu panouri solare 4.000 de unităţi de învăţământ din ţară, ceea ce înseamnă aproape jumătate din totalul acestora, în cadrul unui program numit „Şcoala Verde”. „Noi vrem să lansăm acum un program pentru a dota cu panouri electrice 4.000 de unităţi de învăţământ, cred că 9.000 sunt la nivel naţional. Din Fondul pentru Mediu vrem să finanţăm. (…) Eu cred că lansăm Ghidul în dezbatere publică pe 25, asta înseamnă că după perioada de dezbatere publică (…) 30 de zile lucrătoare (…), după care la sfârşitul lunii aprilie, la începutul lunii mai se vor putea deja depune aplicaţii”, a declarat ministrul Mediului.

Ministrul Daniel Constantin a adăugat că se ia în calcul finanţarea programului „Şcoala Verde” şi a altor şase programe la nivel naţional fie din Fondul pentru Mediu, fie din banii care se adună la Ministerul de Finanţe prin vânzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Aceste şapte programe vor fi lansate în 25 martie, a mai menţionat ministrul Daniel Constantin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*