CORONAVIRUS | 545 sibieni testați pozitiv, 45 de decese, încă două persoane amendate pentru nerespectarea izolării

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 545 persoane (dintre care 509 adulți și 36 copii).

Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 454 de persoane, iar 45 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În cursul zilei de ieri, 13 iunie, a fost identificată o greșeală de raportare la numărul de persoane vindecate, ieri fiind vindecate un număr de 453 de persoane, potrivit unei rectificări transmise de Prefectura Sibiu.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1839 persoane izolate și 50 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103) și adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro, la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 106 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 103 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cadrul activităților desfășurate ieri, 13 iunie, au fost verificate 1.318 persoane și o societate comercială cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate două persoane care nu au respectat măsura izolării. Cu această ocazie s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*