Coronavirus. Cifrele la zi

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În județul Sibiu sunt confirmate 352 îmbolnăviri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 255 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.349 persoane. Alte 20.123 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.251 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 184 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

„Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 195.508 de teste”, se arată într-un comunicat al GCS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*