CORONAVIRUS | Numărul deceselor a ajuns la 32 în județul Sibiu

O sibiancă în vârstă de 62 ani, care suferea de boală cardiovasculară, hipertensiune arterială și sindrom depresiv, este cea mai recentă victimă atribuită noului coronavirus în județul Sibiu, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia a fost depistată pozitiv în data de 25 aprilie și a încetat din viață astăzi. INSP a înregistrat acest deces cu numărul 950 la nivel național.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost efectuate un număr de 2998 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 406 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 383 adulți și 23 copii), cu trei mai multe decât ieri, și 1520 de persoane confirmate negativ, potrivit unui comunicat remis de Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 181 de persoane, iar 32 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează 610 persoane izolate și 325 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon non-stop (0269-211254 și 0269-216103) și adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro, la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 130 de apeluri pentru a solicita diferite informații legate de COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 48 de polițiști sibieni, 54 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 116 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Au fost aplicate 11 sancțiuni cu amenzi în valoare de 4.805 lei, „pentru fapte în context COVID 19”, menționează reprezentanții Prefecturii. 10 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 362 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, o societate comercială a fost verificată cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență. Aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*