Coronavirus Sibiu: 4 amenzi pentru nepurtarea măștii și 2 avertismente verbale

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 684 de persoane (dintre care 638 adulți și 46 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 511 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 164 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 97 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie a.c., ieri au fost angrenate în acțiuni 208 efective de poliție și poliție locală, care au desfășurate acțiuni de verificare a 5 societăți comerciale, fiind vizate totodată atât localuri de alimentație publică, cât și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 15 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost verificate mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru lipsa purtării sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei.

Personalul  Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene în cooperare cu polițiștii de frontieră de la Sectorul Politiei de Frontieră al Aeroportului Sibiu au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost avertizate verbal 2 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție (purtarea măștii în spațiile publice închise respectiv aerogară – art. 1 pct. 1 din H.G. 476/2020)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a efectuat în cursul zilei e ieri, 07.07.2020, un număr total de 12 controale, fără a constata abateri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*