CORONAVIRUS | Trei decese la Sibiu în ultimele 24 de ore

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 17889 de persoane (dintre care 17228 adulți și 661 copii).

Până la data curentă au fost vindecate 12543 de persoane, iar 621 persoane au decedat (3 în ultimele 24 ore), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 142 de persoane, dintre care pe ATI 15 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 378 de teste.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 49 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

– 0 – 18 ani 7 persoane

– 19 – 29 ani 5 persoane

– 30 – 39 de ani 5 persoane

– 40 – 49 de ani 6 persoane

– 50 – 59 de ani 9 persoane

– 60 – 69 de ani 5 persoane

– 70 – 79 de ani 2 persoane

– 80 – 89 de ani 7 persoane

– 90 – 99 de ani 3 persoane

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1485 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 573 persoane în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 103 forțe ale poliției și poliției locale. Astfel, au fost verificate 1.767 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 109 mijloace de transport, din care 83 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care:

– 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea, dintre care 1 pe raza de competență a Poliției Săliște și 2 pe raza de competență a Poliției Cisnădie.

– 70 de sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

– 9 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 293 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 15 ianuarie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 79 persoane aflate în carantină și 32 persoane aflate în izolare.

În data de 15 ianuarie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  6 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*