COVID-19 | Doar 6 cazuri noi în județul Sibiu

Numărul sibienilor infectați cu noul coronavirus este de 451, cu șase mai mulți decât ieri, potrivit Prefecturii.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3.587 de teste.În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 451 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 423 adulți și 28 copii) și 1.826 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 263 de persoane, iar 35 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv, transmite Instituția Prefectului.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 473 persoane izolate și 245 persoane în carantină. La numerele de telefon dedicate informării publice în contextul COVID-19 și adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro, sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 120 de apeluri pentru a solicita diferite informații.

În cursul zilei de ieri, 16 mai, 37 de polițiști sibieni, 63 de jandarmi și 45 de polițiști locali au acționat în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, desfășurând 31 de misiuni specifice.

„În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. De asemenea, în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comuni și să aibă în continuare un comportament responsabil, întrucât acțiunile individuale pot avea efecte asupra întregii comunități”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*