Covid-19 la Sibiu: Au scăzut drastic amenzile, însă de ieri a crescut numărul de copii infectați

În județul Sibiu, de la începutul epidemiei și până acum au fost efectuate 3163 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 424 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 398 adulți și 26 copii) și 1589 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 208 de persoane, iar 33 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează 577 persoane izolate și 326 persoane în carantină.

În ultimele 24 de ore 128 de sibieni au sunat la autorități pentru informații, în contextul COVID-19. În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 33 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 127 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Ieri, 50 de polițiști sibieni, 52 de polițiști locali 105 jandarmi și 12 efective MApN au desfășurat 65 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 11 mai a.c., au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 4.000 de lei, din care 2 pentru nerespectarea măsurii privind izolarea și 3 pentru fapte  în context COVID 19.

În perioada de referință, 4 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 564 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, 5 PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, dispozițiile Ordonanțelor Militare și să rămână acasă: „Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și nu uitați că putem ieși cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile și continuăm să acționăm împreună!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*