Covid-19: Ultimele date actualizate pentru Sibiu – 228 de persoane infectate, între care 18 copii!

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 1611 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 228 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 210 adulți și 18 copii) și 638 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 49 de persoane, iar 16 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1078 persoane izolate și 261 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 159 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Solicitările telefonice și scrise au vizat în principal întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 94 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Ieri, 66 de polițiști sibieni, 65 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 64 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, ieri au fost aplicate 87 de sancțiuni în valoare de peste 120.000, din care 2 pentru nerespectarea măsurii privind izolarea, 60 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, o sancțiune de natură economică și alte 25 de sancțiuni contravenționale pentru alte fapte, în context COVID 19.

În perioada de referință, 17 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 838 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 2 persoane care nu au respectat măsura izolării și 60 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, 10 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 23 aprilie a.c., 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au aplicat 6 sancțiuni în valoare de 8700 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*