Creative Buzz pentru copiii din centrele de plasament sibiene

Programul „Ajungem Mari”, dedicat educării non-formale a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, va fi prezent la festivalul Creative Buzz cu un stand cu obiecte handmade, fondurile colectate urmând să sprijine inițiativele dezvoltate în beneficiul tinerilor instituționalizați.

Festivalul handmade Creative Buzz are loc în perioada 26-28 august, în Piața Mică, reunind 60 de expozanți. Este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, inclusă pe Agenda Culturală a Sibiului 2016, gândită din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual. Astfel, sibienii vor putea achiziționa medalioane, brățări, coliere, borcane decorative și alte obiecte realizate de voluntarii „Ajungem Mari” împreună cu tinerii din centrele de plasament. Mai mult, pe toată perioada evenimentului, vor avea loc ateliere de creație: copiii vor putea picta măști, iar adulții trăistuțe.

„Mulțumim Creative Buzz pentru această ocazie de a strânge fonduri pentru programul nostru. Vom putea aduce noi zâmbete pe fețele copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu”, a spus Carmen Bucșa, coordonator „Ajungem Mari” Sibiu.

Activităţi cu copiii

În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament, Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 70 de  voluntari.

Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!“ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate.

c674279c95ebcdfe3233f86d2b41b09e

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat