Crimă odioasă

falkirkO fetiţă în vârstă de 7 ani a rămas fără mamă. Rudele femeii nu au nici bani să repatrieze trupul neînsuflețit.

Luciana Maurer, o medieşeancă în vârstă de 23 de ani, a fost ucisă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Scoţia. Vestea teribilă a venit ca un trăsnet în familia tinerei, despre care ai ei nici măcar nu știau că se află acolo. Autoritățile din arhipelagul britanic au demarat imediat o amplă investigație și au reţinut deja un bărbat de 38 de ani, despre care au motive să creadă că este principalul suspect.

Lacrimi şi durere

Incidentul s-a petrecut în Falkirk, în noaptea de 4 spre 5 decembrie. Sâmbătă trecută, a fost anunţată şi familia tinerei, care locuieşte în Mediaş. Părinţii şi fraţii femeii credeau că ea lucrează în Olanda. „Ne-au sunat de la Poliţia Mediaş care şi ei, la rândul lor, au primit un telefon de la Interpol din Scoţia. Au întrebat dacă ştiu unde este fata mea şi mi-au spus că a fost găsită în Scoţia, într-o casă, decedată! Noi ştiam că ea este plecată în Olanda şi că lucra la un bar împreună cu o prietenă. Când vorbeam cu ea, ne spunea că este bine. Nu ştim cum a ajuns din Olanda în Scoţia. Am rămas şocaţi când ni s-a spus de la Poliţie acest lucru. Nu ştim ce căuta în apartamentul acela, ce legături avea cu omul acela…”, povestește, împietrită de durere, Maria Wagner, mama tinerei ucise.

Nu au bani să o aducă acasă

Pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit al Lucianei, familia are nevoie de o sumă care depășește cu mult posibilitățile sale financiare. „Trebuie să o aducem acasă şi ne costă foarte mulţi bani şi nu dispunem de ei. Noi nu avem un venit prea mare, nu ne descurcăm. Este vorba de aproximativ 10.000 de euro, bani care ne-ar trebui pentru a putea merge să o recunoaştem şi să ne-o trimită cu un avion special acasă, să putem să o înmormântăm aici creştineşte”, conchide Denisa Zoltan, sora tinerei.

Cercetările continuă

Între timp, principalul suspect, Steven Mathieson, a fost interogat luni și va mai apărea în fața instanței pe 16 decembrie. El este acuzat de crimă, răpire și două infracțiuni de natură sexuală. Presa britanică a relatat că poliția continuă cercetările pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs tragedia și că, potrivit inspectorului-șef Mandy Peterson, această crimă este un eveniment ieșit din comun pentru Falkirk, care este o zonă liniștită, în care incidentele violente sunt deosebit de rare.
Donații în cont

Cei care doresc să ajute familia greu încercată a Lucianei pot dona în contul bancar RO2OINGB0000999904719407, deschis la ING Mediaș pe numele Zoltan Denisa Maria.

Alex PÎNTEA
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*