Criză de medici la Urgență

Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Sibiu se confruntă cu o criză de medici de urgenţă.

Deşi există nouă posturi libere care au fost scoase la concurs de trei ori, nimeni nu s-a prezentat, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean. „Nu există atractivitate. Noi am scos la concurs posturi de trei ori, însă nu participă la concurs medici”, a explicat Cîmpean.

Directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu, spune că medicii tineri nu sunt atraşi să lucreze în Urgenţă, pentru că este foarte solicitant. „Aici se pune problema şi de personal. Vedeţi că sunt foarte mulţi medici care continuă să plece din ţară. Deficitul nostru de medici în momentul de faţă în Serviciul de Urgenţă este de nouă medici. Este o specialitate foarte solicitantă şi este o problemă generală în toată ţara. La noi este destul de puţin importantă pentru că avem un număr de 17 medici titulari şi asigurăm continuitatea serviciului”, a declarat Grosu. Potrivit sursei citate, prin modernizarea şi extinderea Urgenţei de la Spitalul Judeţean, se speră ca să se înjumătăţească timpul de aşteptare pentru pacienţi. În medie, 200 de pacienţi sunt consultaţi zilnic la Urgenţa spitalului.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu va fi modernizată şi extinsă, până la finalul lui 2020, cu o investiţie de 1,5 milioane de euro, bani europeni, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, prezent vineri la semnarea contractului de finanţare. Astfel, UPU Sibiu va avea pentru prima dată un computer tomograf, o cameră unde vor fi ţinute persoanele decedate şi o cameră de decontaminare, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*