CSU Atlassib Sibiu s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

Meciul decisiv, desfășurat în cadrul Cupei României a fost dramatic. Au fost nevoie de prelungiri pentru ca echipa noastră sa se califice. Sibiul a câștigat partida după 45 de minute, scor 102-94 (25 – 13, 15 – 14, 16 – 33, 29 – 21, 17 – 13).

CSU Atlassib Sibiu a început în forță partida din manșa a doua a Cupei României. În prezența fanilor, jucătorii sibieni s-au dezlănțuit și au oferit un spectacol extraordinar suporterilor. Totul părea sigur la pauza mare a partidei, atunci când CSU Atlassib Sibiu conducea Energia Târgu Jiu cu 40 la 27. Oaspeților însă a început, în a doua parte a partidei, să le iasă jocul, astfel că a fost nevoie de prelungiri pentru a se decide echipa calificată. În final, CSU Atlassib Sibiu a fost declarată câștigătoare la 8 puncte diferență, suficiente pentru a-și asigura calificarea în Final Four-ul Cupei României. Performanța jucătorilor sibieni vine la 8 ani după ce aceasta nu a mai reușit să ajungă în primele 4 echipe din țară. Pentru CSU Atlassib Sibiu au marcat cele mai multe puncte, câte 23, Milos Bojovic și LeRoy Hurd, urmați de Christopher Lee, care, chiar de ziua lui, a marcat 16 puncte. Au mai marcat pentru Sibiu: LeVar Seals 13 puncte, Octavian Popa Calotă 10 puncte, Gediminas Zyle 9 puncte, 5 puncte Brandon Johnson și 3 puncte Norbert Pascu. La final, antrenorul sibienilor s-a declarat fericit de prestația jucătorilor săi.
”Amândouă meciurile au fost foarte dificile.Așa cum ați văzut au fost prelungiri, i-am învins acum 4 puncte, ei ne-au învins cu 4 puncte. Am avut situația sub control, cu 17 puncte diferență, la un momentdat, în sfertul al treilea. Vreau să spun că este un rezultat foarte bun pentru Clubul nostru, pentru băieți, faptul că, după 8 ani, Sibiul este în Final Four. Asta este important, cel mai important lucru, în seara aceasta. Am luptat pentru acest rezultat. Am făcut multe greșeli, în anumite momente. Bojovic a fost accidentat, nu s-a antrenat aproape 15 zile, dar a jucat în seara aceasta. Zyle a venit acum două zile. Nu suntem tocmai în cei mai buni parametrii, iar LeRoy este aici doar de o lună, dar este un jucător care chiar ne ajută foarte mult. Așa că, eu cred că vom fi din ce în ce mai buni și sper să fim tot mai buni.
De asemenea, vreau ca toată lumea să înțeleagă, pentru că am văzut comentariile de după meciul de la Rovinari, de pe pagina de internet, cum că nu e rău am pierdut la 4 puncte, dar că ar fi trebuit să câștigăm, dar nu este totuși un rezultat rău. Ei sunt o echipă care sunt printre primele în EuroChallenge. Pe terenul lor am condus aproape tot timpul, nu am avut noroc deoarece Kevin (n.r.Calotă) a făcut 5 faulturi și probabil acela a fost unul dintre motivele pentru care am pierdut, pentru că un român trebuie să fie pe teren și de aceea a trebuit să îl folosesc pe Norbert Pascu care nu are așa multă experiență ca și Kevin. Ceea ce vreau să spun este că așteptările sunt de multe ori mult mai mari decât realitatea. Băieții aceștia merită tot respectul din parte întregului oraș și pe asta vreau să pun mai mult accent decât pe ceea ce a fost în această seară. Au luptat 45 de minute, au luptat la Târgu Jiu. Asnul acesta au fost multe momente în care nu am fost mulțumit, dar cred că trebuie să continuăm să muncim și să ne preocupăm mai mult de ceea ce e în ograda noastră și de greșelile pe care le facem noi și apoi să ne uităm la alții.
Cred că amândouă echipele au fost bune și cred că a fost spectacol. Am jucat 40 de minute acolo și 40 de minute acasă, și a trebuit să mergem în prelungiri. Asta înseamnă că suntem două echipe egale. A fost un adevărat spectacol și sunt foarte fericit că am reușit să învingem.
Dacă e să vorbim despre faulturi, ei sunt incredibil de agresivi. Și noi suntem agresivi, și doar echipa lor este mai agresivă decât noi. Nu vorbesc de agresivitate cu sau fără contact.Când au pus presiune pe noi, aproape că ne-au oprit jocul. În acele momente nu am avut altă soluție, sincer vă spun, decât să punem presiune pe ei, și așa ne-am revenit și am câștigat meciul”, a spus Miodrag Perisic, antrenor CSU Atlassib Sibiu.
Antrenorul oaspeților a fost însă extrem de nemulțumit de arbitraj.
”În primul rând, felicitări echipei din Sibiu, jucătorilor și antrenorului și le dorim tot ce este mai bun în Final Four, cât și pentru restul sezonului. Meciul de astăzi a fost împărțit în două părți distincte. În primele două sferturi nu am avut concentrare, nu am avut luciditate în ofensivă și astfel a trebuit să mergem la pauză, cu o diferență de 13 puncte la vestiar, pentru că Sibiul a jucat mai bine decât noi. În a doua repriză, după două minute a fost ca și un click, totul s-a schimbat pe teren și am fost mult mai buni decât Sibiul și de aceea am reușit să avem acest avantaj de 5- 6 puncte, chiar și 10, cu câteva minute înainte de final. În aceste două meciuri, fiecare echipă a avut câte o repriză foarte bună, dar pentru că am fost mai buni decât Sibiul, în ultimele două sferturi, atât în meciul de la Târgu Jiu, cât și în meciul de astăzi, ca și antrenor al acestei echipe, am fi meritat să mergem în Final Four. Asta în ceea ce privește meciul.
Ceea ce o să vă spun acum nu este în legătură cu Sibiul, antrenori, jucători sau management. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a întâmplat și împotriva celor de la Ploiești, și împotriva celor de la Craiova, și împotriva celor de la Cluj, de la Cluj. Pentru mine, astăzi ne-au furat. I-am spus și domnului Grigoraș în față, vă spun și dvs și vreau să scrieți aceste lucruri. Această echipă și acest antrenor va continua să lucreze și să joace un baschet foarte bun și o să promitem la toți arbitri că o să îi facem să arate ridicoli și toți fanii din tribună o să râdă de performanțele lor prin performanța noastră. Sunt un luptător ca antrenor, sunt luptători și jucătorii și nu voi lăsa pe nimeni să ne oprească în felul acesta. Bineînțeles că de fiecare dată când spun acest lucru toată lumea zâmbește, ca și dumneavoastră acum, înțeleg acest lucru. Nu există respect pentru această echipă. Din nefericire pentru această echipă, are un antrenor care este pentru prima dată în România, dar credeți-ne că așa cum am găsit soluții în EuroChallenge, o să găsim și în Campionatul Românesc. Echipa va fi acolo, în primele 5-6 echipe, să mergem în PlayOff, și când vom avea situații ca astăzi, și încă o dată repet, nu are nimic de a face cu Sibiul, s-a întâmplat de mai multe ori împotriva noastră, în acest sezon, și jucătorii și eu ca antrenor vom face prin performanțele noastre și prin tacticile noastre, vom arăta că arbitrii arată ridicoli. Ca antrenor am antrenat atât în țara de origine, cât și în EuroChallenge și EuroCup, și este pentru prima dată când mi se întâmplă așa ceva, nu găsesc cuvinte să descriu aceasta situație. Nu mă pot uita în ochii jucătorilor mei. Dacă veți merge acum în vestiar veți vedea că unul dintre jucători are mâna tăiată pentru că nu și-a putut controla nervozitatea și a spart un geam. Nu vom lăsa pe nimeni să ne aducă în această situație. Încă o dată felicitări echipei din Sibiu, tot binele și tot ce este mai bun pentru Final Four, felicitări jucătorilor noștri, pentru că ceea ce au făcut a fost aproape incredibil.”, a spus Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu-Jiu
Întrebat de ce crede că i se întâmplă toate astea, echipei sale, antrenorul Energiei a declarat că : ”Trebuie să întrebați pe domnul președinte, nu pe mine, dar cred că nu este corect. Suntem echipa care anul trecut a câștigat Cupa României, care am reprezentat România în EuroChallenge, nu orașul Târgu Jiu, ci România. Nu suntem tratați corect. Mi s-a spus înainte de meci că toți trei arbitri sunt arbitri internaționali, și dacă așa fluieră un arbitru internațional.. Trebuie să înțeleagă și arbitri că nivelul din campionatul românesc a crescut foarte mult în ultimul timp. Noi am avut astăzi în echipă și în teren un jucător care a câștigat de două ori EuroLeague, iar Sibiul a avut un jucător care 5 ani a evoluat în Campionatul din Italia, Asesoft are în componență jucători, jumătate din echi care fac față în EuroLigă, astfel că nu știu ce s-a întâmplat acum 10 ani, în ceea ce privește arbitrajul însă nivelul baschetului în România a crescut foarte mult în ultimul timp și arbitrii trebuie să act de acest lucru.”, a declarat Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu-Jiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat