CSU dă aripi micilor baschetbaliști din Sibiu

Centrul de copii și juniori BC CSU Sibiu își dezvoltă activitatea la nivel de juniori pasionați de baschet, punând în practică un program sub coordonarea lui Andu Hanea și a reputatului antrenor sârb Goran Vrkic.

Clubul sibian are în vedere dezvoltarea unui proiect sănătos, pe termen lung, vizând educația sportivă a copiilor din Sibiu. “Dorim să folosim sportul și baschetul pentru a aduce un plus de sănătate, o alternativă dinamică timpului liber și un suport continuu în educație pentru toți tinerii din programul nostru. Construim viitoarele generații inspirând prin exemplul propriu, având cei mai buni ambasadori în jucătorii și antrenorii noștri. BC CSU Sibiu este singurul club care la nivel local care poate oferi o traiectorie completă unui copil care își dorește să joace baschet și care va avea aptitudinile necesare performanței”, se arată într-un comunicat al clubului.

Cum arată piramida Centrul de copii și juniori?

Vor fi înscrise la startul competițiilor naționale patru echipe: BC CSU Sibiu 2 powered by DAbo (Liga I), BC CSU Sibiu U18 powered by Natur House, BC CSU Sibiu U14 powered by Kendrion și BC CSU Sibiu U13 powered by Marquardt.

Totodată, BC CSU Sibiu își va concentra eforturile în realizarea unei pepiniere proprii, urmând a începe selecția de copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Cine este Goran Vrikic?

Pentru BC CSU Sibiu, acordul lui Goran Vrkic pentru un proiect care se întinde pe o perioadă de trei sezoane reprezintă o piatră de temelie. “Cu siguranță, atât antrenorii care vor lucra sub îndrumarea lui, cât și copiii care se vor antrena conform planurilor gândite de el vor avea enorm de câștigat”, apreciază conducerea clubului.

Printre realizările lui Vrkic în baschetul românesc se numără programul Perform Baschet, dezvoltat alături de Federația Română de Baschet, coordonarea loturilor naționale ale României, respectiv proiectelor Știința București și CSM Steaua EximBank, în colaborare cu Dan Dacian și BC Laguna. Vrkic, licențiat FIBA din 2002, a antrenat echipa națională masculină U16 a Serbiei & Muntenegru, naționala masculină U16 a României, iar în 2012 a fost antrenor principal al echipei BC Kozuv (Divizia A din Macedonia). A fost campion național la tineret cu Știința București și, de-a lungul colaborărilor cu echipele din capitală, și-a pus amprenta asupra ascensiunii mai multor baschetbaliști români tineri: Dragoș Diculescu, Aurelian Gavriloaia, Anton Diaconescu sau Andrei Calenic.

Sub îndrumarea lui Goran Vrkic, Alexandru Rubint va antrena echipele din Liga I (secund), U18 și U14 (principal), în timp ce Alexandru Kovacs va pregăti formația de U13. Totodată, Amalia Torok se va alătura selecției și pregătirii grupelor de inițiere, în perioada următoare, BC CSU Sibiu.

“Am decis, împreună cu partenerii noștri, să acordăm și mai multă atenție și să ne implicăm mai mult în activitățile Centrului de copii și juniori BC CSU Sibiu și, implicit, în activitatea sibiană la nivel de juniori. Scopul nostru este ca în câțiva ani să avem la echipa de seniori cât mai mulți baschetbaliști sibieni, crescuți în spiritul BC CSU Sibiu. Am încredere în profesionalismul și implicarea lui Andu Hanea, în calitate de coordonator al Centrului de copii și juniori, dar și în experiența lui Goran Vrkic, și cred că, alături de Amalia Torok, Alexandru Rubint și Alex Kovacs, vom reuși să dezvoltăm partea de baschet juvenil a clubului nostru”, a declarat Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu.

Înscrierile se pot face online, prin e-mail la juniori@bc-csusibiu.ro, sau telefonic la 0726/266.610 (Andu Hanea).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*