CSU Sibiu, în linie dreaptă spre primul său event

După 20 de ani, echipa de baschet CSU Sibiu luptă pentru un nou titlu de campioană națională.

Baschetbaliștii sibieni pregătiți de antrenorul Dan Fleșeriu încep bătălia pentru cel de-al treilea titlu de campion național din istoria clubului sibian. Echipa sibiană a mai obținut titlul de campioană națională în sezoanele 1995 și 1999. De atunci, nu am mai jucat nici o finală de campionat.

Acum, în finală, vor întâlni CSM CSU Oradea, deținătoarea titlului național. Luni și miercuri au loc, în Sala Transilvania, primele două partide ale finalei sezonului 2018 – 2019. Mai mult, CSU Sibiu poate realiza primul event din istoria baschetului sibian, în condițiile în care în luna aprilie, la Cluj, a obținut primul trofeu al sezonului intern, Cupa României. Au învins în finală rivala din campionat, CSU CSM Oradea. CSU Sibiu pleacă cu prima șansă la titlu, în condițiile în care a câștigat sezonul regulat și TOP 6, plus victoria din finala Cupei României. În aceste condiții, sibienii beneficiază și de avantajul terenului propriu în cazul unei partide decisive. Atmosfera în partidele de acasă va fi una de sărbătoare, deoarece se știe că Sibiul are cea mai frumoasă galerie.

CSM CSU Oradea are în palmares tot două titluri de campioană, fiind protagonista ultimelor ediții de campionat. Orădenii au câștigat campionatul intern în 2016 și 2018 și de aici un plus de experiență față de echipa sibiană. În semifinalele play-off-ului, orădenii au trecut de U Cluj, în timp ce echipa lui Dan Fleșeriu a învins SCM U Craiova. Primele două meciuri ale finalei sunt programate pe 27 și 29 mai, la Sibiu. Urmează două partide la Oradea, pe 2 și 4 iunie, iar dacă mai este nevoie și de un al cincilea meci, acesta se va juca la Sibiu, pe 7 iunie.

Să fim fair-play!

Relațiile dintre suporterii celor două echipe nu au fost tocmai cordiale în trecut, din cauza comportamentului necivilizat al suporterilor bihoreni. Acum, conducerile celor două cluburi, printr-un comunicat de presă comun, îndeamnă suporterii celor două echipe la fair-play. „Doar câteva zile ne mai despart de fluierul de start al mult așteptatei finale! Două echipe din orașe în care baschetul este extrem de apreciat se vor duela pe parchet pentru a disputa cel mai așteptat moment al întregului sezon: confruntarea pentru trofeu! Evenimentul reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toți cei care muncesc în slujba jocului cu mingea portocalie, astfel că atât BC CSU Sibiu, cât și CSM CSU Oradea îți mulțumesc că ești suporter înflăcărat al baschetului românesc. Pentru că se anunță un eveniment memorabil în care ne străduim să pregătim cât mai multe ingrediente menite să transforme zilele de competiție în adevărate experiențe, ne dorim o finală în care toate părțile implicate să se bucure de fiecare moment.  Una  în care protagoniștii – jucători, antrenori, oficiali, suporteri, parteneri – să guste adrenalina pe care o generează jocul de baschet, iar copiii să primească exemple pozitive din partea tuturor. Alături de bucuria pe care o vom simți cu toții, pentru că echipele noastre au ajuns în actul final al Ligii Naționale de Baschet, ne dorim ca meciurile să se desfășoare sub semnul fair play-ului și respectului reciproc, atât pe teren, cât și în tribune. Ne dorim ca toți cei angrenați în acest fenomen al baschetului să simtă emoțiile pozitive, iar împreună să ne bucurăm de o atmosferă senzațională. Indiferent de rezultatul de pe tabelă, în final(ă) să câștige baschetul și să primeze fair play-ul! Ne vedem în finală!“, este mesajul comun al cluburilor.

După 20 de ani

Fiind un moment festiv, BC CSU Sibiu a pregătit mai multe surprize pentru suporterii care vor călca pragul Sălii Transilvania luni și miercuri. Sibianca ARIAS va mixa pentru Kevin Hardy & co. și fanii CSU. În acest sens, ARIAS va pregăti mai multe piese îndrăgite atât de jucători cât și de suporteri. Alături de suporterii sibieni vor fi și artiștii trupei „Pe Picioroange”, Carmen Stroia și Liviu Bledea, reveniți după un lung turneu în Statele Unite. Cu siguranță toți copiii vor fi încântați să îi cunoască și să se fotografieze alături de ei în Fan-Zone-ul  „Sibiu – Casa Baschetului”. De asemenea, CSU Sibiu Dancers by Fantasy Dance vor înveseli din nou atmosfera  între sferturi, în timp ce alte momente spectaculoase de streetdance vor fi pregătite de echipele de performanță „Young Till Death” și „Iron Kids”, din cadrul studioului KOLORAT Dance din Sibiu. În Fan-Zone vor fi face-painting, tatuaje temporare cu „Finala” și „CSU”, un photo-corner cu un decor dedicat finalei și insula Naturo Juice. Totodată, în timpul meciului va fi organizat concursul „Shoot & Win”.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*