Cu cireșe la urechi

Eveniment gastronomic unic! Chef Alin Barabancea, ambasadorul Regiunii Gastronomice Sibiu, împreună cu chef Eugen Grigore, project manager al Asociației Bucătarilor, și alți câțiva bucătari de frunte ai zonei ne răsfață, în această seară, papilele gustative cu preparate unice cu cireșe și arome locale.

În premieră, pe meniu o să regăsim chiar frunzele de cireș, folosite cu măiestrie într-un preparat surpriză. „Cireșele de mult uitate”, eveniment deschis tuturor, astăzi, începând cu ora 18.00, la Apfelhaus Cisnădioara, este un proiect de suflet al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – regiunea Transilvania, menit să aducă la viață tradițiile culinare din zona localității Cisnădioara, o adevărată grădină de vișini și cireși. „De sute de ani, în Cisnădioara trăiau sașii care aveau pe meniul lor de baza cireșele, aliment din care făceau de la supă până la ducețuri, gemuri și alte preparate culinare. Acesta este motivul pentru care în zona se regăsesc soiuri unice de cireș, de la cele galbene, până la cele negre și pentru care noi am făcut cireașa vedeta meniului nostru”, ne povestește Eugen Grigore, project manager ANBTC.

Pe lângă preparatele unice, cu aromă ce cireșe, participanții sunt invitați la o degustare de vinuri Gorgandin, singurele vinuri cu aromă de ceață produse cu pasiune la Apoldu. Mai mult, oaspeții au șansa să plece acasă cu cele mai bune bucate transilvănene, expuse la fața locului în cadrul unui mic târg de preparate culinare din zona Sibiului. Nu vor lipsi producătorii de carne, cârnați, brânză, produse de panificație, bere artizanală și gemuri sau murături.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*