Cu sponsori noi și un stadion în curs de modernizare, FC Hermannstadt abordează optimistă marele obiectiv: promovarea!

Președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că unul din partenerii clubului sibian, Get’s Bet, a devenit noul sponsor principal.

Totodată, oficialul a adăugat că Scandia se numără, din această lună, printre partenerii FC Hermannstadt. „Am încheiat un parteneriat cu o companie sibiană. Acest parteneriat ne onorează, suntem încântați și ne bucurăm că am reușit să-i convingem să vină lângă noi, având în vedere că până acum nu s-au alăturat în niciun fel sportului. Mă refer la compania Scandia. Este un prim pas, ne sprijină și sunt convins că pe viitor vom dezvolta acest parteneriat. De asemenea, începând din această lună avem un sponsor principal. Este vorba despre Get’s Bet. Este sponsorul nostru mai vechi, dar acum a preluat pachetul principal. Get’s Bet este o casă de pariuri cu capital sută la sută românesc. Începând de anul viitor vor organiza și pariuri online. Este un pas important pentru noi. Ne bucură faptul că au trecut de la un pachet mai mic la unul mai mare. Asta înseamnă că s-au convins că suntem un proiect serios. Au fost mulțumiți de tot ceea ce am oferit atât din punct de vedere al imaginii, cât și în plan sportiv. Le mulțumim”, a mai spus Teodor Birț, care a amintit totodată de sprijinul venit din partea Primăriei Sibiu: „Avem un suport foarte bun din partea Primăriei. Ne ajută foarte mult din toate punctele de vedere. Eu unul sunt foarte mulțumit de ceea ce primim din partea Primăriei. Ne sprijină atât financiar, cât și cu bazele materiale pe care ni le pune la dispoziție, iar acest ajutor se vede în tot ceea ce facem noi”.

Obiectiv: promovarea

După ce obiectivul pentru prima jumătate a sezonului – clasarea pe unul din primele 6 locuri – a fost îndeplinit, președintele clubului sibian a vorbit pentru prima dată despre promovare. „Am reușit să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am fixat pentru acest tur. Locul 1 este mai mult decât bine. Ne bucură acest lucru, dar totodată ne și obligă. Toată lumea dorește să învingă liderul, așteptările cresc de la o zi la alta, de la un meci la altul, dar sunt convins că vom face tot posibilul ca, în a doua parte a campionatului, să gestionăm situația bine și să ajungem la îndeplinirea obiectivului pentru această a doua parte, respectiv promovarea în Liga 1. Ne dorim să promovăm direct, de pe unul din primele două locuri. Practic, cu această ocazie anunțăm obiectivul pentru această a doua parte a campionatului, promovarea în Liga 1”, a declarat Birț, care a ținut să le mulțumească suporterilor pentru faptul că au fost alături de echipă meci de meci, în număr mare: „Știți foarte bine cum se spune, în fotbal publicul este al 12-lea jucător. Le mulțumim tuturor sibienilor pentru faptul că ne sunt alături și ne urmăresc”.

Pelici: „Greul de-abia de acum încolo începe”

Antrenorul principal Alexandru Pelici le-a mulțumit încă o dată tuturor colaboratorilor săi, dar mai ales președintelui Teodor Birț și impresarului Radu Neguț pentru încrederea acordată în momentul în care a fost ofertat să preia echipa sibiană. Pelici își dorește ca echipa sa să ierneze pe primul loc și susține că returul se anunță unul mai dificil decât prima parte a sezonului. „În momentul în care am venit la Sibiu, am discutat despre un obiectiv intermediar, și anume acela de a ne clasa, la finalul turului, în primele 6 echipe din Liga 2. Am reușit mai mult decât atât. Am terminat turul pe primul loc. E probabil ce doar îndrăzneam să visăm. Trebuie să fim conștienți că, din punctul meu de vedere, greul de-abia de acum încolo începe. Din momentul în care dl. președinte Birț a afirmat că echipa Sibiului se va bate la promovare, e clar ceea ce ne dorim pentru retur. Pentru că acest tur s-a încheiat într-un mod fericit pentru noi, ne dorim ca și cele două jocuri care mai sunt de disputat să ne găsească tot pe unul din primele două locuri, acelea de pe care se promovează direct. Ne dorim, dacă se poate, să rămânem pe primul loc și să avem o iarnă liniștită”, a spus Pelici.

În optimile Cupei României, cu Juventus

FC Hermannstadt o întâlnește pe ultima clasată în Liga 1, Juventus București, în optimile de finală ale Cupei României. Partida va avea loc azi, 30 noiembrie, de la ora 14.00, pe Stadionul Municipal. Alexandru Pelici este de părere că partida se anunță una extrem de grea pentru jucătorii săi, chiar dacă aceștia vor avea de înfruntat o echipă aflată în suferință. Tehnicianul se așteaptă la „un meci de luptă, de angajament” din cauza terenului, afectat de condițiile meteo din ultima vreme. „Sperăm să le oferim suporterilor un nou moment de bucurie, să putem trece de Juventus. Nu va fi un meci ușor. Întâlnim o echipă de Liga 1 care, din păcate pentru ea, se află în subsolul clasamentului. Probabil că în jocurile acestea din Cupa României bucureștenii vor face tot posibilul să arate că își respectă statutul de echipă de Liga 1 și vor încerca să meargă cât mai departe. Și noi ne dorim acest lucru. Din păcate, starea terenului nu este una foarte bună. E un teren desfundat, va fi moale. Va fi un meci de luptă, de angajament. Sperăm să avem atitudinea necesară și puterea să mergem mai departe”, a afirmat Pelici.

Stadionul intră în renovare

Teodor Birț a mai sus că lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal vor începe cât mai curând, infirmând totodată zvonurile conform cărora echipa sibiană ar urma să evolueze pe un alt stadion în cazul în care va promova. Birț a precizat și care sunt etapele de modernizare ale „Municipalului”. „Se vehiculează tot felul de variante, dar vreau să precizez că nu vom pleca de la Sibiu. Lucrările care vor avea loc la Stadionul Municipal se vor desfășura în două etape. Prima este aproape de a începe. Primăria este la stadiul în care trebuie doar să semneze contractul. Există compania care va efectua aceste lucrări. Primele lucrări constau în demolarea tribunei a doua și a peluzei din partea stângă, lucrări de renovare la peluza din partea dreaptă, care cuprinde vestiarele și, de asemenea, tribuna întâi va fi modernizată sută la sută. Se vor schimba scaunele, se vor reface hidroizolația și grupurile sanitare. De asemenea, se va înlocui pista de atletism cu una modernă. Vor fi înlocuite și băncile de rezervă. Vom avea bănci de rezerve moderne. Este un lucru bun. Prima etapă are termen de finalizare de 6 luni. În paralel se va desfășura etapa a doua, care cuprinde proiectarea și refacerea tribunei a doua și a peluzei din stânga. Practic, Stadionul Municipal, din punctul meu de vedere, va crește ca număr de locuri, nu este adevărat că vom rămâne doar cu 4-5.000 de locuri. De asemenea, vor fi înlocuite tabela electronică și suprafața de joc, se vor face încălzirea în teren, instalația de nocturnă și multe alte lucrări care țin de această bază. Vreau să transmit sibienilor să stea liniștiți, nu vom pleca de la Sibiu”, a spus Birț.

Echipa sibiană s-ar putea vedea totuși nevoită să joace unul sau mai multe meciuri pe alt teren în eventualitatea în care va obține calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, la finalul meciului cu Juventus București. „Singurele meciuri pe care vom fi nevoiți să le disputăm în altă parte – dar nici asta nu e sigur – sunt cele din Cupa României. Avem și varianta să jucăm acasă, să închiriem o instalație de nocturnă, dar este vorba despre o sumă foarte mare. Vom analiza și această vaiantă, în funcție de adversarul pe care-l vom avea”, a mai afirmat Birț.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*