Cu tricolorul în suflet!

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, nu se poate despărți de tricolor. „Am vrut să sporesc intensitatea clipelor de sărbătoare“, explică el.

Toată luna decembrie 2018, când manifestările legate de Centenarul Marii Uniri au atins apogeul, Ivan a purtat o eșarfă în culorile drapelului național la toate acțiunile organizate în municipiul Sibiu și comunele din județ, dar și atunci când a reprezentat comuna Sadu și județul Sibiu în alte zone ale țării. Nu a renunțat să poarte roșu, galben și albastră nici în timpul liber. Valentin Ivan, președintele Asociației Comunelor din România – filiala Sibiu, a purtat eșarfa tricoloră cu mândrie la Alba Iulia, la întrunirea națională a Asociației. Practic, timp de câteva săptămâni, acesta s-a înveșmântat cu banderola sau eșarfa tricoloră, cu o dorință din suflet, ca un român adevărat, care a vrut să marcheze Centenarul, nu din obligație legală.

Povestea eșarfei

„Nouă, românilor, în general, ne este dat să avem momente scurte de sărbătoare, iar din aceste momente să facem doar clipe. Eu am vrut să sporesc intensitatea acestor clipe de neuitat. Este un lucru știut că sărbătorim Ziua Națională și afișăm tricolorul pe instituții doar în ziua de 1 Decembrie, iar prin 7 decembrie deja strângem steagurile. Eu am vrut să sărbătoresc Centenarul României așa cum se cuvine, ca un adevărat român în suflet. Pe unde am participat în luna decembrie, oamenii mi-au transmis că apreciază faptul că port tricolorul. De multe ori, la evenimente, eram atipic față de ceilalți și stârneam surprindere, însă așa am considerat că pot să-mi arăt recunoștința față de valorile românești. Eșarfa cu tricolorul are o însemnătate deosebită pentru mine. În 2015, am vizitat Țara Sfântă și unul dintre suvenirurile cu care m-am întors a fost chiar eșarfa tricoloră pe care scrie «România» și «Ierusalim». Vizita în Israel m-a marcat destul de mult și port cu mândrie tricolorul oriunde mă duc, atât în calitate de primar al comunei Sadu, cât și ca român“, ne-a mărturisit acesta.

De altfel, steagurile nu au fost date jos de pe clădirea Primăriei Sadu, ele urmând să fie arborate și de Ziua Unirii Principatelor, în 24 ianuarie.

Lecția de patriotism oferită de primarul din Sadu nu le-ar fi stricat celor care conduc județul și care au bifat evenimentele Centenarului doar pentru imagine.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*