Cum calculezi câtă apă trebuie să bei, de fapt, în fiecare zi. Formulă simplă și rapidă!

Hidratarea corectă este esențială nu numai pentru a ne asigura că rămânem hidratați și energizați, ci și pentru a menține tot ceea ce funcționează în corpurile noastre, spune Jaclyn London, directorul nutriției la Good Housekeeping Institute.

Cei mai mulți dintre noi trebuie să bem între 8-10 căni (ca regulă generală) de apă pe zi – și mult mai mult atunci când avem în vedere căldura, transpirația, medicamentele și schimbările de umiditate„, a mai spus el.

Iată cum se calculează cantitatea de apă pe care ar trebui să o bei pe zi!

Clinica Mayo din Minnesota recomandă ca bărbaţii să bea, în medie, 13 căni pe zi, în timp ce femeile ar trebui să bea 9.

Greutatea ta: Primul pas pentru a ști câtă apă să bei în fiecare zi este să îți cunoști greutatea. Cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea variază în funcție de greutatea ei, ceea ce are sens, deoarece cu cât cântărește cineva mai mult cu atât mai multă apă trebuie să bea.

Cum calculezi câtă apă trebuie să bei pe zi

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor recomandă un consum de 2,5 litri de apă pentru bărbați și 2,0 litri de apă pentru femei pe zi, prin consumul de alimente și băuturi. Din aceasta, ei sugerează că 70-80% din aportul zilnic de apă trebuie să provină din băutură, iar restul de 20-30% ar trebui să provină din alimente.

De asemenea, există unii experți care spun că aportul zilnic trebuie să fie de 35 ml / kg / corp. Așadar, înmulțiți-vă greutatea cu 35 și ar trebui să obțineți rezultatul. Cert este că nu este recomandat să bei 2 litri de apă dintr-o dată, singurul rezultat pe care îl vei obține este să te grăbești la baie, deoarece corpul tău nu are nevoie de o abundență de 2l de apă!

Sursă: Antena 3

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*