Cum s-a produs crima de pe strada Daliei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la crima din noaptea trecută.

Conform prim procurorului adjunct Tatu Călin, din cercetări a reieșit că, noaptea trecută, victima S.M.D. (în vârstă de  28 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), împreună cu alte persoane, se aflau pe terasa unui bar din cartierul Terezian, unde consumau băuturi alcoolice. În jurul orei 01:00, prin fața barului a trecut autoturismul marca Opel Corsa, condus de un bărbat în care se afla  inculpatul  A.R.G.. Mașina a încetinit, iar între victimă  și inculpatul A.R.G. (în vârstă de  25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), a existat un schimb de replici, cei doi având un conflict mai vechi.

Autoturismul a plecat, iar ulterior, în jurul orei 02:00, victima, împreună cu alte trei persoane, s-a deplasat cu autoturismul BMW spre str. Daliei. Victima S.M.D. a observat autoturismul Opel Corsa care a virat pe aceasta stradă și i-a spus şoferului BMW-ului să meargă după el.

După aproximativ 30 de metri, respectiv aproape de intersecția străzilor Daliei și Crăițelor, unde era și domiciliul inculpatului, mașinile au oprit. Victima şi inculpatul A.R.G au coborât din mașini, între aceștia având loc un schimb de replici și o îmbrânceală.

Inculpatul, având un cuțit asupra sa, a înjunghiat victima S.M.D. în zona inimii, acesta a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ, decedând în scurt timp.

Cuţitul a fost aruncat ulterior de pe podul peste pârâul Argintului, de unde a fost recuperat de organele de cercetare penală.

Autorul se află în stare de recidivă postexecutorie.

„Prin ordonanţa din data de 10.09.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., iar prin ordonanţele din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul A.R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen.  cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod pen.  Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 10.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului A.R.G, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile”, transmite sursa citată.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Criminalistic şi Poliţia Locală Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*