Cum se pot îmbunătăți legăturile rutiere între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului

Primarul Astrid Fodor a semnat azi contractul pentru realizarea unui studiu care să indice măsuri de îmbunătățire a legăturilor rutiere între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului.

„Sibiul este în continuare dinamic din punct de vedere al construcțiilor noi. În Lazaret, Reșița și Gușterița s-a construit mult în ultima perioadă și se va construi în continuare, crescând numărul de locuitori în aceste cartiere. De aceea trebuie să găsim soluții pentru legături suplimentare cu orașul. Înainte de a trece la lucrări propriu-zise, este necesară realizarea acestui studiu prin care specialiștii să identifice zonele în care vom avea trafic mai intens, dar mai ales soluții pentru creșterea conectivității acestor cartiere cu orașul”, spune Astrid Fodor.

Contractul a fost semnat cu firma SC ID Project Engineering SRL Dâmbovița, valoarea contractului fiind de 110.000 de lei, iar termenul de predare a studiului fiind jumătatea lunii octombrie 2020.

Pentru realizarea acestui studiu, firma contractată va face măsurători de trafic, va studia planurile de dezvoltare urbanistică a acestor zone, va face evaluări privind evoluția traficului pe o perioadă mai lungă și va crea simulări prin care va prezenta Primăriei soluțiile propuse și modul în care acestea rezolvă sau atenuează problema. Soluțiile pot include, printre altele, reabilitarea, reconfigurarea și dezvoltarea rețelei de drumuri, realizarea de noi poduri, precum și măsuri de resistematizare a circulației, avându-se în vedere inclusiv mobilitatea alternativă (transportul în comun și utilizarea bicicletei).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*