Cum și unde pleacă sibienii în concediu. Confortul, pe primul loc!

Doi din trei sibieni își fac bagajele, pentru a se bucura de cel puțin șapte zile de vacanță. Specialiștii în domeniu susțin că sibienii sunt deja un public educat în materie de excursii, motiv pentru care nu se zgârcesc la bani. De cele mai multe ori, preferă călătoriile cu avionul cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu, pachetele all inclusive, precum și excursiile opționale atractive.

Destinația principală pentru vara anului 2018 rămâne Turcia, țara unde complexurile hoteliere uriașe satisfac cele mai rafinate cerințe în materie de confort, relaxare, răsfăț, ospitalitate și serviabilitate. „Pentru noi, destinația de top cu cele mai multe vânzări este, în 2018, Antalya. Deși prețurile practicate au sesizat o ușoară creștere, numărul de cereri venit din partea clienților noștri s-a triplat. Toate cursele pe Antalya cu plecare de pe Sibiu din acest sezon sunt deja închise. Din această cauză, suntem nevoiți să redirecționăm călătorii de pe alte aeroporturi din apropiere“, explică Romeo Roman, managerul agenției Trans Europa.

Și Grecia rămâne favorită

După Turcia, în topul preferințelor sibienilor se situează Grecia cu ale ei insule fermecătoare, oameni primitori și prețuri incredibil de mici. „Agenția noastră realizează un trend ascendent pe piață și constatăm o creștere a apetitului sibienilor pentru excursiile în străinătate, atât cu autocarul, cât și cu avionul. Pe locul I în topul preferințelor clienților noștri se află Grecia, țară preferată pentru cultură și civilizație, pentru frumusețea peisajelor, precum și pentru clima plăcută“, ne-a declarat Luiza Dimitriou, managerul agenției Tramp Travel.

Cu voucherele de vacanță, România câștigă teren

Atunci când nu pleacă în străinătate, sibienii dau o fugă de două sau trei zile până la Marea Neagră. În ciuda traficului și a aglomerației, o baie în mare și o noapte petrecută în cluburile de pe litoral merită tot efortul. Reprezentanții agențiilor de turism dezvăluie, însă, că sibienii nu se opresc doar la mare. Ori de câte ori timpul le permite, caută Delta Dunării, Moldova, zonele cu băi termale sau excursiile montane unde se răcoresc de arșița verii sau se ascund în pensiuni cochete. „Deși specificul agenției noastre este unul de corporate, am observat că pe segementul de leisure în acest an am vândut România și clasica deja Bulgaria. Țara noastră este acum preferată datorită tichetelor de călătorie oferite de angajatori, tichete care reduc mult din costul final al oricărei excursii“, arată Codruța Jold, directorul agenției Aerotravel Sibiu.

Ofertele fac concediul

Unii sibieni își cumpără biletele de avion și își fac rezervările la cazare cu multe luni înainte de plecare, alții își stabilesc destinațiile după o vânătoare de oferte pe site-urile companiilor aeriene și ale agențiilor de turism. Extrem de generoasă cu ofertele low-cost pe noile destinații europene, Wizz Air a reușit să facă fericiți câteva mii de sibieni, care ajung la cumpărături mai repede la Londra sau Paris decât la București sau Constanța. „Operațiunile de la baza Wizz din Sibiu au crescut cu 70 la sută în 2018, iar compania oferă aproape jumătate de milion de locuri la vânzare la prețuri scăzute ce încep de la doar 39 de lei. În primele cinci luni din 2018, cererea tot mai mare pentru serviciile Wizz și pentru prețurile scăzute s-a reflectat în mai mult de 110.000 de pasageri transportați, care au călătorit din sau spre Sibiu“, spun reprezentanții Wizz Air. Apetitul mereu în creștere pentru călătoriile în străinătate e confirmat și de creșterea numărului de plecări de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Dacă, în trecut, spre Dortmund și Memmingen existau trei curse săptămânale, acum numărul lor a crescut la cinci, aceeași situație de creștere a numărului de curse înregistrându-se atât spre Londra, cât și spre Nurnberg.

ROMEO ROMAN | manager Trans Europa: „Suntem convinși că Turcia este preferința nr. 1, atât datorită raportului calitate – preț, dar și pentru că ruta Sibiu – Antalya este singura care operează în momentul de față de pe aeroportul Sibiu. Atunci când călătorești cu familia și poate ai copii mici, alegi confortul.“

Pe scurtătură spre trupul perfect

Când aleg să plece în vacanță, sibienii nu o fac oricum. E obligatoriu să aibă trupul perfect. Dacă unii dintre ei trag din greu la sală cu multe luni înainte de vară, câțiva apelează la procedurile de remodelare corporală de ultimă generație. Sunt destul de ieftine și extrem de eficiente, scăpându-te de centimetrii nedoriți în oricare dintre zonele corpului în mai puțin de câteva ore. Cea mai populară procedură nouă, la Sibiu, este criolipoliza sau înghețarea stratului de grăsime. Aceasta este o metodă non-invazivă prin care țesutul adipos format pe abdomen, coapse sau brațe este înghețat și apoi eliminat natural de organism. Procedura combină înghețarea controlată a celulelor adipoase și vacuumul, în vederea distrugerii localizate de țesut adipos din organism, depozite care de altfel sunt extrem de rezistente la sport, proceduri clasice de remodelare sau diete repetate. Astfel este distrus până la 45 la sută din țesutul adipos al zonei tratate, fără a fi afectate organele, nervii, mușchii sau celelalte țesuturi. „Această metodă este o minune și, în același timp, o adevărată binecuvântare, pentru că de multe ori o singură ședință este suficientă. Este atât de eficientă, încât ne permite să garantăm reducerea cu cel puțin 5 cm a zonei lucrate. Până în momentul de față, la serviciile centrului nostru au apelat peste 500 de sibieni, atât femei, cât și bărbați, iar programările pentru această vară sunt făcute în avans pentru următoarele două luni“, afirmă Diana Palotas, proprietara unui salon de frumusețe corporală situat în centrul Sibiului.


Viorica MAIER

One Comment

  1. Nu stiu nici un studiu privind plecarile sibienilor. Nici aici nu indicati sursele sa pot aprecia cat de serios este. Ca stire e OK.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*