Cupa “Hagi Danone” merge pe malurile Cibinului, la Sibiu!

 

Cupa Hagi Danone ajunge la Sibiu pe 27 și 28 aprilie, pentru cea de-a cincea etapă a ediției de anul acesta. Organizată de Fundația “Gheorghe Hagi”, împreună cu Danone România, Cupa Hagi Danone este cea mai mare competiție de fotbal din România, dedicată copiilor cu vârste între 10 și 12 ani.

 

Sibiu a devenit o destinație de tradiție pentru Cupa Hagi Danone fiind pentru al treilea an consecutiv în care orașul de la poalele munților Cibinului face parte din turul caravanei Cupei Hagi Danone. Etapa de anul acesta se va disputa pe Stadionul Mecanica în zilele de sâmbătă, 27 aprilie și duminică, 28 aprilie. Vor participa cele mai bune șase echipe câștigătoare ale campionatelor organizate în județele Sibiu, Alba, Brașov, Mureș, Harghita și Covasna care își vor disputa calificarea pentru turneul final de la Arad.

Cele șase echipe participante sunt: Interstar Sibiu, Școala de Fotbal Bența Brașov, Kinder Sângeorgiu de Mureș,

Unirea Juniors Alba Iulia, FC Odorhei și AS Soccer Juniors Sf. Gheorghe. Acestea vor fi împărțite în două grupe, urmând ca primele două clasate să se califice în fazele eliminatorii.

Sâmbătă vor avea loc meciurile din grupe, la orele 09:00, 12:00 și 17:00, iar duminică, semifinalele, de la orele 9:00, și finala, de la ora 12:00. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 13:00. Vor fi premiate primele trei echipe clasate precum și jucătorii remarcați cu titlurile de cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător, cel mai bun jucător și golgheterul etapei.

Ambasadorul competiției este și în acest an Gheorghe Hagi. “Regele” fotbalului românesc, împreună cu Danone România, îi încurajează pe copii să devină campioni și îi vor îndruma să-și pună în valoare calitățile cu ajutorul unei alimentații echilibrate și a unei vieți sănătoase, bazate pe sport.

«Pentru mine este o plăcere și o mândrie să văd că în fiecare an sunt copii talentați, dornici de afirmare, care vin să joace fotbal cu zâmbetul pe buze. Această competiție le dă șansa copiilor să arate ce pot și să realizeze că își pot urma, cu adevărat, visul: acela de a deveni fotbaliști. La fel am început și eu, iar Cupa Hagi Danone poate fi exact locul de afirmare de care au nevoie», a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.

La Cupa Hagi Danone 2013 participă campioana fiecărui județ și cea a Capitalei. Acestea se întâlnesc în cadrul a șapte turnee zonale, câștigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final, alături de echipa campioană en-titre, Atletico Arad.

La Cupa Hagi Danone s-au disputat deja patru etape zonale: Cluj-Napoca (30-31 martie), câștigată de CFR Cluj, Galați (6-7 aprilie), câștigată de Oțelul Galați, Pitesti (13-14 aprilie), câștigată de CSS Corabia și Suceava (19-20-21 aprilie), câștigată de Sporting Junior Vaslui. Urmează alte două etape la: Timișoara (11-12 mai) și Ploiești (24-25 mai).

Turneul final al Cupei Hagi Danone 2013 va avea loc la Arad, pe stadionul «Francisc von Neumann», între 30 mai și 1 iunie. Pe 30 și 31 mai vor avea loc meciurile din grupe și cele din fazele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa finala Cupei Hagi Danone.

Cupa ”Hagi Danone” este parte integrantă a turneului Danone Nations Cup, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, şi organizat de grupul Danone din anul 2000. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru copii sub 12 ani, susţinută de FIFA. Câştigătoarea Cupei ”Hagi Danone” va reprezenta România la Finala Internaţională Danone, la care vor participa 32 de ţări. În toamnă, la Londra, campionii noştri se vor întâlni cu marele fotbalist francez Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup.

Informaţii şi fotografii oficiale vor fi disponibile pe site www.cupahagidanone.ro şi pe pagina de Facebook a competiţiei facebook.com/CupaHagiDanone.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat