Cursa Tursib spre Păltiniș a fost dotată cu remorcă pentru biciclete

Cel mai recent proiect al societății de transport public este dotarea cursei spre Păltiniș cu o remorcă specială pentru transportul bicicletelor. Remorca este deja disponibilă pe ruta amintită, autobuzele Tursib efectuând zilnic trei curse.

METADATA-START

“Este o idee și un proiect interesant. Urcarea de peste 20 de km era foarte dificilă chiar și pentru cei mai buni cicliști și bineînțeles și pentru pasionați. În acest mod oferim posibilitatea practicării acestui sport și în stațiunea Păltiniș.” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Remorca are o lungime de 3,8 metri, lățimea de 2,4 metri și înălțimea de 2 metri. Aceasta transportă un suport metalic pe care pot fi fixate 16 biciclete. Încărcarea bicicletelor pe platformă se poate face doar la capetele de linii (Gară și Păltiniș – Hotel Hohe Rihne), taxa de transport fiind de 10 lei/bicicletă.

Cursele Tursib pleacă zilnic din Gara CFR Sibiu la orele 7, 11 și 16, iar din Păltiniș plecările sunt la orele 9, 13.30 și 17.30.

Reamintim călătorilor că de luni, 14 septembrie, Tursib trece la programul de toamnă. Odată cu reluarea cursurilor, societatea de transport în comun își modifică programul de circulație, trecând la orarele de toamnă. Pentru a asigura transportul tuturor călătorilor la orele de vârf, Tursib reintroduce dublurile în aceste intervale orare cu un aflux mai mare de călători. Călătorii sunt rugați să consulte noile orare instalate deja în stațiile Tursib sau să verifice pe site-ul www.tursib.ro, la secțiunea Trasee (noile orare vor fi afișate aici din data de 13 septembrie).

De asemenea, au fost operate alte câteva modificări în orarele autobuzelor:
• Traseul 1 va fi prelungit până în parcarea fostului magazin “Obi”, unde se va deschide în curând un alt magazin.
• Pe traseul 15 (Valea Aurie – Shopping City – Gară), numărul curselor va crește de la 18 curse/zi la 27 curse/zi în zilele de duminică;
• Autobuzele de pe traseul 118 vor circula și duminica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*