Cursuri gratuite de inițiere în arta povestirii și a fotografiei digitale

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu îi invită pe sibieni la 6 sesiuni de Cursuri gratuite de inițiere în arta povestirii și a fotografiei digitale – digitalstorytelling, proiect european inițiat de ANBPR în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia și Asociaţia Culturală REPLIKA, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european în România, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

Cursurile se vor desfășura în Școala din Ticera din Muzeul din Dumbrava Sibiului în următoarele zile:
– 25-26 iulie (sâmbătă-duminică), între orele 13:00-19:00 pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 16-21 ani, dar și copii însoțiți de părinți;
– 30-31 iulie (joi-vineri), 1-2 august (sâmbătă-duminică), între orele 14:00-20:00 pentru adulți, 22-55 ani;
– 6-7 august (joi-vineri), 8-9 august (sâmbătă-duminică), între orele 13:00-19:00 pentru seniori, 55 ani <

Tema atelierului regional va fi sub semnul Diversității culturale, un subiect de actualitate și deosebit de ofertant, pentru cei care aleg să fie alături de noi în această expediție a expresiei identității de sine.

Și de această dată, LOCURILE SUNT LIMITATE (12 locuri/ serie), motiv pentru care organizatorii recomandă celor interesați să grăbească acțiunea de înscriere la telefon 0740 992 105 sau la adresa de email metodic.bjastra@gmail.com.

Povestirea digitală este o metodă simplă de lucru şi un instrument de învăţare foarte eficient pentru că pune accent pe poveştile personale, se produc rezultate în intervale scurte de timp și presupune un număr redus de echipamente şi resurse.
Prin participarea la acest atelier cei prezenți vor avea ocazia să-și spună propriile poveşti, să dobândească abilităţi în utilizarea tehnologiei digitale și, nu în ultimul rând, să-și îmbunătăţească încrederea şi respectul de sine.

În cele 5 sesiuni de curs propuse, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, partenerul sesiunii de vară a digitalstorytelling, va fi atât spațiu de relaxare, de învățare într-o atmosferă de poveste, cât și tema de studiu pentru parte din poveștile care vor fi create.

Experiența trainerilor DST, Anca Vasilescu și Daniela Rusu, reprezintă o garanție pentru buna desfășurare a atelierelor și o experiență educațională specială

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*