Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Sibiului, Bogdan Marișca e noul campion național absolut

Echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) a câștigat autoritar ediția 2017 a Raliului Sibiului, însă nu a fost îndeajuns pentru a cucerit titlul național absolut, obținut de clujenii Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), care au terminat pe locul secund azi și și-au consolidat prima poziție în clasamentul general, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv într-un comunicat.

foto: Raliul-Sibiului.ro / Facebook

Gîrtofan și Mârza au câștigat 12 probe speciale, inclusiv Power Stage-ul, dintr-un total de 14, impunându-se astfel pentru a doua oară consecutiv în Raliul Sibiului, cu timpul de 58 min 03 sec.

Marii câștigători ai zilei au fost însă Bogdan Marișca și copilotul Carmen Poenaru, reprezentanții Napoca Rally Academy reușind să obțină titlul de campioni naționali după un parcurs excelent în acest sezon în care niciodată nu au ratat podiumul. În plus, aceștia și-au adjudecat Raliurile Aradului și Harghitei. Marișca/Poenaru au sosit pe locul secund, la 01 min 15 sec 3/10 de învingători.

foto: Raliul-Sibiului.ro / Facebook

Este pentru a doua oară în carieră când Marișca (47 ani) este campion național, după ce a obținut titlul suprem și în 2005. De asemenea, în palmaresul pilotului, care bifează al 24-lea an de carieră în automobilismul sportiv, se mai regăsesc alte patru titluri de vicecampion național.

Podiumul Raliului Sibiului a fost completat de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX), cei care au încheiat pe 3, la 02 min 43 sec 6/10, la fel ca și în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2017.

În total, nu mai puțin de 71 de echipaje au luat startul în această ultima etapă din campionat.

Rezultatele Raliului Sibiului vor deveni definitive imediat după ședința comisarilor sportivi, dar și ratificarea de către Comisia de Competiții din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv, precizează FRAS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*