Daniela Aldea: „Dacă sunt depistate la timp, chiar și afecțiunile grave pot fi tratate cu succes“

Policlinica Medica are oferte promoţionale diversificate la specialităţile Ginecologie, Endocrinologie şi Medicină internă n Echipa policlinicii sibiene pune accent şi pe specialităţile Cardiologie şi Imagistică

DSC_0052 Primăvara vine cu oferte dintre cele mai avantajoase la Policlinica Medica. Una dintre primele clinici private din Sibiu este şi una dintre cele mai moderne şi mai bine dotate. Pacienţii care trec pragul unităţii beneficiază de bonusuri substanţiale şi sunt consultaţi de doctori reputați. Directorul general Daniela Aldea explică, într-un interviu acordat Mesagerului de Sibiu, de ce sănătatea este cel mai de preţ bun al sibienilor și ce putem face pentru a ne îngriji sănătatea.

Mesagerul de Sibiu: Cum a luat fiinţă Policlinica Medica?

Daniela Aldea: Înfiinţată în anul 2001, Policlinica Medica este o societate cu capital integral privat românesc, care a cunoscut o ascensiune continuă în cei 14 ani de activitate. În primii ani de activitate, Policlinica Medica s-a remarcat prin servicii de medicina muncii şi siguranţa circulaţiei, urmând apoi o dezvoltare firească pe piaţa serviciilor medicale de specialitate private din Sibiu.

Mesagerul de Sibiu: Ce le oferă astăzi policlinica dvs. pacienţilor?

Daniela Aldea: În prezent, în cadrul policlinicii funcţionează cabinete de Ginecologie, Medicină Internă, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Cardiologie, Ortopedie/Traumatologie, Dermatologie, Neurologie, Urologie, Imagistică Medicală, ORL, Psihiatrie, Medicină de familie, Medicină generală, Medicina muncii.

DSC_0060Gama de analize medicale oferite de Policlinica Medica este largă şi se realizează pe aparatură de înaltă performanţă. Astfel, putem vorbi de compartimentele de hematologie, imunologie, bacteorologie, biochimie, microbiologie, citologie, dezvoltate cu succes în cadrul policlinicii. Laboratorul este acreditat RENAR din anul 2010.

Policlinica Medica dispune de aparatură de ultimă generaţie: ecograf 3D şi 4D Voluson E8 Expert 2011, ce permite realizarea tuturor tipurilor de ecografii ginecologice, obstetricale, imagini tomografice cu ultrasunet (TUI), endocrinologice, cardiovasculare, abdominale, neurologice şi pediatrice.

Policlinica noastră dispune, ca şi cabinet etalon în domeniul cardiologiei adultului şi pediatriei, de un performant ecocardiograf Vivid I. Acesta înglobează tehnologii cu un nivel ridicat de performanţă, mai ales în calitatea excepțională a imaginilor cardiovasculare, diagnosticarea cu ajutorul sondei cateter pentru explorarea cordului (2D ICE Imaging) – cord adult, neo-natal, fetal. În acest fel, se pot monitoriza afecţiuni posibil malformative ale cordului fetal şi se poate realiza un diagnostic de vârf în neonatologie.

În domeniul Gastroenterologiei, policlinica noastră se distinge prin aparatură de înaltă performanţă PENTAX EPK-700, ce permite investigaţii de colonoscopie şi gastroscopie.

Având în prim plan grija pentru sănătatea clienţilor săi, dar şi pentru a realiza un act medical de înaltă calitate, Policlinica Medica oferă clienţilor un mediu curat, elegant şi familiar.

Mesagerul de Sibiu: Ce medici de renume lucrează în cadrul Policlinicii Medica?

Daniela Aldea: Avem medici reputaţi care lucrează în cadrul policlinicii noastre. Astfel, la Ginecologie se află dr. Sabina Moldovan, dr. Dănilă Mitea şi dr. Mărioara Păltineanu, la Interne – dr. Romfilia Teodor şi dr. Radu Muntean, la Cardiologie – dr. Cătălin Bălan, dr. Dorin Drăghici şi dr. Cristina Zagoni, la Pediatrie – dr. Valentina Opriş, la Endocrinologie – dr. Nicoleta Căluţiu şi dr. Cătălina Zugravu, la Gastroenterologie – dr. Monica Maxim, la Imagistică – dr. Ciprian Șofariu, la Ortopedie /Traumatologie – dr. Adrian Lupean, la Dermatologie – dr. Bogdan Moscu, la Neurologie – dr. Gabriel Avram, dr. Daniela Pătru şi dr. Aurelian Ungureanu, la Urologie – dr. Laurenţiu Deutsch, la O.R.L şi Audiometrie – dr. Daniel Chelcea, la Psihiatrie – dr. Ioana Turcu, dr. Maria Gorun şi dr. Mihai Canciu, la Medicină de familie – dr. Ariana Luca, la Medicina muncii – dr. Valeria Sas și dr. Laura Călin.

Mesagerul de Sibiu: Ce oferte speciale aveţi pentru pacienţi, în această perioadă?

Daniela Aldea: Policlinica Medica şi-a propus să conştientizeze publicul asupra importanţei prevenţiei în sănătate, prin  campania „Ai grijă de tine”. În acest scop, vine în ajutorul pacienţilor cu Cardul Avantaj. Acest card oferă posibilitatea economisirii banilor cheltuiţi pe servicii medicale în cadrul Policlinicii Medica prin mecanismul acumulării de puncte care pot fi transformate în bani sub formă de discount la un moment ulterior ales de posesorul cardului (titular sau membru al familiei). Punctele acumulate pe card reprezintă 10% din valoarea banilor cheltuiţi de dvs. în cadrul Policlinicii. Posesorul de card (titularul sau orice altă persoană din familie) poate beneficia de servicii de sănătate la preţuri reduse faţă de preţul de listă, prezentând Cardul Avantaj la recepţia Policlinicii.

DSC_0076Policlinica Medica oferă clienţilor săi mai multe pachete promoţionale şi oferte speciale, cum ar fi:

  • pachet promoţional Cardiologie (150 lei). Pachetul conţine consult, EKG, ecografie Doppler color, analize de bază: colesterol seric total, HDL, LDL şi trigliceride;
  • pachet promoţional Endocrinologie (190 lei). Pachetul conţine consultație de specialitate, ecografie de specialitate tiroidă, analize de bază: FT3, FT4, TSH;
  • pachet promoţional Ginecologie (170 lei). Pachetul conţine consult de specialitate, ecografie 2D, test Babeș-Papanicolau, secreție bacteriologică;
  • pachet promoţional Senologie (120 lei). Pachetul conţine ecografie sâni şi consult;
  • pachet promoţional Monitorizarea sarcinii – Standard (1.300 lei), cu posibilitate de plată în rate;
  • pachet promoţional Monitorizarea sarcinii – Premium (1.900 lei), cu posibilitate de plată în rate;
  • pachet promoţional Medicină internă (80 lei). Pachetul conţine consultație şi ecografie abdominală;
  • pachet promoţional Piticot (135 lei). Pachetul conţine consult pediatric, ecografie pediatrică abdominală, analize de laborator: examen coproparazitologic, sumar de urină, exudat faringian, exudat nazal. Gratuit, la acest pachet se oferă testarea gradului de imunitate.

Mesagerul de Sibiu: Aveţi şi alte promoţii?

Daniela Aldea: Da. La analize de laborator, interpretarea rezultatelor este gratuită la unul dintre medicii noştri specialişti.

 Mesagerul de Sibiu: Ce specialități s-au dezvoltat cu precădere în cadrul policlinicii dvs.?

Daniela Aldea: Noi ne axăm în special pe sănătatea femeii, a mamei şi copilului, de aceea am venit în întâmpinarea pacientelor cu oferte promoţionale diversificate la specialităţile Ginecologie, Endocrinologie şi Medicină internă. O însemnătate deosebită o au şi specialităţile Cardiologie şi Imagistică.

Mesagerul de Sibiu: Ce sfaturi le puteţi oferi sibienilor pentru a-şi menţine sănătatea la un nivel optim?

Daniela Aldea: Știm cu toții că este mai greu să tratezi decât să previi. Deși este adevărat că anumite afecțiuni apar fără să ne dăm seama, evoluează necontrolat și au urmări urâte. Însă, atâta timp cât ține de noi, este important să facem tot posibilul pentru a ne asigura că avem o viață sănătoasă, mai ales pentru că există o serie de afecțiuni grave care, dacă sunt depistate la timp, pot fi tratate cu succes. Policlinica Medica recomandă pacienților efectuarea de analize și investigații medicale în scop profilactic, astfel:

  • analizele de sânge anuale (glicemie, colesterol, calciu, o hemoleucogramă completă), plus analizele de urină
  • ecografie abdominală generală
  • în cazul femeilor, este recomandat testul Babeș-Papanicolau care este un test ginecologic de rutină, pentru screeningul cancerului de col uterin. Orice femeie trebuie să consulte medicul ginecolog pentru o examinare pelvină și un test Papanicolau imediat după ce își începe viața sexuală sau după vârsta de 18 ani. Aceste investigatii se vor face o dată pe an.
  • pentru o verificare de rutină a sănătăţii sânilor, un rol important îl au ecografia mamară și autoexaminarea periodică a sânilor. Ecografiile la sâni devin importante în intervalul de vârstă 18-40 ani (doar după 40 ani putem să vorbim despre mamografie)
  • în privința bărbaților, se recomandă o investigație anuală care să cuprindă măsurarea tensiunii arteriale, EKG și o ecografie cardiacă pentru prevenirea timpurie a infarctului miocardic. De asemenea, o importanță deosebită o au si consulturile la specialitățile gastroenterologie (depistarea timpurie a cancerului de colon) și urologie (o autopalpare a testiculelor este suficientă pentru a identifica potențiale simptome ale cancerului testicular și pentru a merge la medic dacă se observă ceva suspect).

Mesagerul de Sibiu: Ce noutăţi aduce anul 2015 pentru pacienţii Medica?

Daniela Aldea: Cu titlu de noutate, începând din luna aprilie 2015, Policlinica Medica a început o colaborare pe partea de consultaţii clinice de specialitate, diagnostic, spitalizare şi medicina muncii cu „Regina Maria“ – cea mai mare rețea privată de sănătate din România. Pacienţii noştri pot avea acces la servicii de top în sănătate, oferite de medici de renume din toată ţara.

„Regina Maria“, mai aproape de sibieni

„Regina Maria“ are peste 230.000 de abonați si este cea mai mare rețea de policlinici din București și din țară, care include: 19 policlinici proprii (București, Cluj, Craiova, Brașov, Bacău, Constanța, Pitești) și peste 140 de policlinici partenere în întreaga țară; patru spitale în Capitală, Transilvania și Moldova (Spitalul Băneasa, Spitalul Euroclinic, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov, Campus Medical Bacău); două maternități (București și Brașov); trei campusuri medicale (Bacău, Braşov şi Constanța); cinci centre de imagistică (RMN, CT) în Bucureşti, Brașov şi Bacău; Divizia Laboratoare Clinice (București, Brașov, Bacău, Cluj, Craiova, Constanța) și Banca Centrală de Celule Stem

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*