Dăruiește un calculator!

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, Alexandru Dumbravă, lansează o campanie de donații pentru a le asigura calculatoare, laptopuri sau tablete elevilor care nu au putut face lecţii online.

„Pornesc o campanie de strângere de calculatoare de donat. O să stabilim o configuraţie minimă de la care pot să le doneze. O să dăm o locaţie unde să le aducă şi, pe măsură ce se strâng, o să chemăm microbuzele şcolare să le ducă în sate“, a declarat Dumbravă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, IŞJ Sibiu are o listă cu peste 500 de copii care nu au acasă un calculator şi familiile lor nu au posibilitatea să le cumpere.

Mii de copii au rămas pe dinafară

Pe lângă aceşti copii, alţi 3.500 nu au reuşit să facă temele online, fie pentru că nu au părinţi care să se ocupe de ei, fie că nu au internet. O companie le oferă şcolilor abonamente la internet, cu promisiunea că toţi elevii din acele şcoli vor beneficia fiecare de conexiune gratuită până pe 31 august şi câte un stick de date.

„Undeva la 3.500 – 4.000 de copii nu au prea putut face lecţii online, dar acum încercăm şi pentru ei să facem ceva“, a explicat Alexandru Dumbravă. Şeful IŞJ Sibiu estimează că 90% dintre copii au făcut temele online. „Chiar am avut mulţi care ne-au acuzat că s-au făcut prea mult lecţii online“, a adăugat inspectorul școlar general.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*