Daruri de la Sibiu pentru ortodocșii din Africa

Delegația Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi aflată la Sibiu pentru a participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2018 a primit daruri din partea preoților din partea Protopopiatului Sibiu.

Inițiativa aparține Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a rugat pe preoții din Sibiu și împrejurimi să-i sprijine pe preoții din Patriarhia Alexandriei și Întregii Africi în misiunea lor de propovăduire a credinței ortodoxe.

„Preoții din Protopopiatul Sibiu, având îndemnul și binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu, au adunat 35 de veșminte preoțești, obiecte de cult, cum ar fi sfinte vase, cădelnițe, cruci, dar și tămâie și alte daruri oferite pentru a-i ajuta pe preoții din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi în slujirea lor din comunități. Bucuria preoților din această parte a lumii a fost foarte mare, iar preoții din Protopopiatul Sibiu sunt foarte mulțumiți că au avut posibilitatea să întindă o mână de ajutor fraților întru Hristos din Africa”, ne-a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

Darurile colectate de la preoții din Sibiu au fost oferite, luni, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*