Copiii vor avea ocazia să creeze ornamente de Crăciun, aranjamente pentru masă şi accesorii vestimentare

Copiii vor avea ocazia să creeze ornamente de Crăciun, aranjamente pentru masă şi accesorii vestimentare

Ediţia de sărbători ArtBoutique găzduieşte trei ateliere creative având ca tematică darul şi familia. În perioada 7-9 decembrie, cei mici vor putea învăţa despre valorile esenţiale ale Crăciunului.

 

Tema atelierelor creative ArtBoutique va sta sub semnul darului şi al familiei. Artistul plastic Casandra Vidrighin îi va învăţa pe cei mici, prin exemple practice, în ce constă frumuseţea de a dărui, satisfacţia de a te răsplăti la final de an şi mai ales, importanţa familiei în contextul Crăciunului. Astfel, în primul atelier, copiii vor confecţiona un ornament pentru brad folosind materiale reciclabile, ornament ce poate ascunde în interiorul său un cadou, un mic obiect sau un bileţel de mulţumire dedicat cuiva drag.

 

Accesorii vestimentare

 

Participanţii îi vor surprinde pe cei dragi cu obiecte decorative realizate manual, utilizând una dintre tehnicile des folosite în arta handmade şi anume colajul. După ce au învăţat să dăruiască, în cel de-al doilea atelier, participanţii vor confecţiona un accesoriu vestimentar de sezon, care poate fi purtat în aşteptarea lui Moş Crăciun. Astfel vor descoperi tainele desenului decorativ şi vor înţelege care este aplicabilitatea lui în viaţa de zi cu zi.

Înscrieri pe mail

 

La ultimul atelier, cursanţii vor învăţa să creeze un aranjament pentru masa de Crăciun, cu ornamente făcute de ei: steluţe, îngeraşi sau fundiţe. Organizatorii vor pune la dispoziţie toate materialele necesare pentru realizarea tematicilor fiecărui atelier. Înscrierile se pot face în limita a 15 locuri pentru fiecare atelier, pe adresa de e-mail artwork.sb@gmail.com. ArtWorks promovează implicarea activă în procesul de învăţare, exersarea deprinderilor artistice şi creative şi facilitează petrecerea timpului liber într-un mod constructiv şi benefic, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Atelierele se vor desfăşura în perioada 7-9 decembrie, la Galeria Habitus din Piaţa Mică, între orele 15.00-17.00.

 

Pe sprânceană

 

Cea de-a 12-a ediţie a târgului ArtBoutique aduce la Sibiu 35 dintre cei mai iscusiţi artizani din întreaga ţară. Pe lângă atelierele creative, vizitatorii târgului se vor putea delecta şi cu delicatese de sezon şi vor putea asista la demostraţiile făcute de artiştii consacraţi. Pentru a va face o idee despre ce puteţi vedea la ediţia ArtBoutique de sărbători, organizatorii anunţă că „vor fi acceptate doar produse realizate manual din următoarele categorii: design vestimentar, bijuterii, accesorii, ceramică pictată, lumânări parfumate, agende, jurnale, felicitări, produse tricotate, origami, cosmetice handmade, produse bio sau articole pentru copii”.

 

15

lei este taxa de înscriere

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.