Daruri pentru copiii internați la Spitalul de Pneumoftiziologie

Protopopiatul Sibiu, prin Biroul de asistență Socială, a oferit daruri copiilor internați la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.Acțiunea s-a desfășurat marți, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită în fiecare an la 1 iunie. Delegația Protopopiatului Sibiu a fost formată din protopopul Ioan Coșa, secretarul instituției, pr. Claudiu Curiban, și asistentul social Gabriela Răduleț. Oaspeții au fost primiți de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu și conduși la secția de copii, unde sunt internați și îngrijiți până la 15 copii, mulți dintre ei provenind din familii cu dificultăți materiale.

spital TBC 2

Copiii au primit fructe, dulciuri, alimente și rechizite ca daruri pentru sărbătoarea lor din 1 iunie.

spital TBC 3

“Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, prin eforturile preoților din Protopopiatul Sibiu, s-a făcut o colectă și am venit să aducem un crâmpei de bucurie copiilor care sunt îngrijiți în acest spital. Am încercat să le aducem alimente, fructe și alte lucruri care să le îmbunătățească starea lor de spitalizare. Activitatea noastră face parte din Proiectul «Bolnav am fost și M-ați cercetat» și este legată nu doar de Ziua Internațională a Copilului, ci și de Duminica vindecării slăbănogului de la Vitezda și de Duminica vindecării orbului din naștere. În această încadrare liturgică am dorit și noi să facem această faptă bună”, ne-a spus protopopul Ioan Coșa.

spital TBC 4

“Acțiunea de astăzi este o surpriză deosebit de plăcută. Copiii noștri sunt bucuroși să primească vizite, fiind copii mai necăjiți, cazuri sociale în general. Ei sunt foarte afectuoși și au nevoie de afecțiune, de aceea gestul preoților este foarte bine primit și le mulțumim din tot sufletul. Și copiii le-au mulțumit prin privirea și zâmbetul lor”, ne-a spus dr. Violeta Frâncu, șef birou Managementul Calității în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

spital TBC

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*