De 1 iunie la „Gong“: „Muzicanții din Bremen”, o aventură plină de umor

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 1 iunie, de la orele 11.00 și 18.00, spectacolul „Muzicanții din Bremen”. Tot de ziua lor, cei mici sunt așteptați să descopere culisele teatrului în cadrul a patru ateliere de creație, ce vor avea loc de la orele 10.00, 12.00, 12.15 și 18.00.

„Muzicanții din Bremen” este o adaptare după Frații Grimm, în regia lui Lilly Krauss-Kalmár, pe muzică compusă de Florin Grigoraș. Producția Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu reușește să păstreze esența basmului prin mijloacele tradiționale teatrului de păpuși.

„Muzicanții din Bremen” / foto: Cătălina Drăghici

Povestea spune că un măgar, ce nu îi mai avea trebuință stăpânului său, a pornit la drum spre orașul Bremen pentru a deveni muzician în orchestra orașului. Călătoria se dovedește a fi o întreagă aventură, plină de culoare și ritm, alături de un câine, o pisică și un cocoș. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Spre Lună!

AuRILĂ și IepuRILĂ vor deschide agenda de evenimente printr-un atelier dedicat celor cu vârsta între 4 și 6 ani (ora 10.00) și, respectiv, 7 – 10 ani (ora 12.00). Cele două ateliere vor avea ca temă o călătorie fantastică spre Lună, în cadrul cărora cei mici vor confecționa lampioane cu heliu ce vor avea atașate mesajele copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie. Programul continuă cu un atelier special de la ora 12.15, pentru care toate biletele au fost deja epuizate. Atelierul coordonat de Claudia Benchea constă în construcția unor rachete și are ca pretext dezvoltarea unui imaginar spre o lume utopică, în care cei mici salvează omenirea. Claudia Benchea își va uni, mai apoi, forțele cu Diana Ribana pentru un atelier de la ora 16.00, dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În cadrul acestui atelier, copiii vor discuta despre importanța pădurilor și vor construi animăluțe din pluș (veverițe și vulpițe), cu ajutorul cărora vor inventa povești. Fiecare sesiune are o durată de aproximativ 90 de minute, iar la final copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierului. Prețul unui bilet la oricare din cele patru ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat